2ο Γυμνάσιο Καβάλας: Εκπαιδευτικές δράσεις με άξονα τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα

Οι δράσεις εντάσσονται στον συλλογικό προγραμματισμό και αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας

Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Καβάλας είχαν την ευκαιρία πριν από μερικές μέρες να συμμετάσχουν σε δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καβάλας (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ) επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου Καβάλας και στη συνέχεια οι μαθητές και μαθήτριες και των δυο σχολείων συνεργάστηκαν και δημιούργησαν κεραλοιφές με φαρμακευτικά υλικά, όπως, αμυγδαλέλαιο, μελισσοκέρι, βούτυρο κακάο, βούτυρο καριτέ και βιταμίνη Ε. Χωρίστηκαν σε ομάδες και υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους στη Χημεία υλοποίησαν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στον χώρο του Χημείου του 2ου Γυμνασίου. Το σχολείο ευχαριστεί τον διευθυντή του Εν.Ε.Ε.Γυ.-Λ Καβάλας, Κυριάκο Παπαδόπουλο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση σ’ αυτήν τη δημιουργική και συνεργατική δράση.

Επίσης, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 ομάδα μαθητών και μαθητριών του 2ου Γυμνασίου Καβάλας επισκέφτηκαν το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καβάλας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), ενημερώθηκαν για τα μαθήματα και τις ιδιαιτερότητες του σχολείου, παρακολούθησαν μια διδακτική ώρα σε μάθημα δικής τους επιλογής και στη συνέχεια δούλεψαν με ενθουσιασμό με τους συμμαθητές τους στην παρασκευή υγρού σαπουνιού με βρώσιμα υλικά και αρωματικών λαδιών με βότανα του κήπου τους. Αξιοσημείωτη ήταν η υποδοχή των μαθητών και μαθητριών στο Ε.Ε.Ε.Ε. Καβάλας όπου υπήρχε μπουφές με πρωινά εδέσματα και χυμούς στην τραπεζαρία του σχολείου. Το σχολείο ευχαριστεί τη διευθύντρια, Κατερίνα Λυτριάνη και ανανεώνει τη συνεργασία για το προσεχές μέλλον.

Οι παραπάνω δράσεις του 2ου Γυμνασίου Καβάλας εντάχθηκαν στον άξονα ν.7 του συλλογικού προγραμματισμού και αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας, ο οποίος αφορά στις σχέσεις και στις συνεργατικές δράσεις σχολείου και κοινότητας.