«Από το πάθος στην Ανάσταση»: Συναυλία με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας στον ΙΝ Αγ. Νικολάου στον Λιμένα

Η συναυλία θα δοθεί από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης και αποβλέπει να μας μεταφέρει στο κατανυκτικό και συγκινητικό κλίμα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των 100 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα του Δήμου Θάσου, μουσική συναυλία με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας από την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολεως, την Πέμπτη 25 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιμένος.

Ο Βυζαντινός χορός της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2022 από τον Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Παρασχιάκο Σγουράδη με τις ευλογίες και τη στήριξη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Στεφάνου.

Αποτελείται από αξιόλογους ιεροψάλτες της πόλεως της Καβάλας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και από σπουδαστές της σχολής Βυζαντινής μουσικής της ιεράς Μητροπόλεως μας με σκοπό τη σπουδή και τη προβολή της Βυζαντινής μουσικής όπως διασώζεται μέχρι σήμερα. Η εκδήλωση αυτή αποβλέπει να μας μεταφέρει στο κατανυκτικό και συγκινητικό κλίμα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.