«Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»: Η Καβάλα πλημμύρισε από μουσική [φωτογραφίες]

Μουσικά σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν και φέτος στον μεγάλο μουσικό θεσμό

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνουν εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου με τίτλο «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία-Υμνωδία προς το Φως».

Το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου 2024 μουσικά σχολεία από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, έπαιξαν μουσική και ερμήνευσαν κομμάτια παραδοσιακής, κλασικής, λαϊκής, ροκ και έντεχνης μουσικής, σε πολλά σημεία της πόλης της Καβάλας.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν τα Μουσικά Σχολεία Αλεξανδρούπολης, Σερρών, Παλλήνης, Αγρινίου, Καβάλας, Δράμας, 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών, Λάρισας, Λιβαδειάς, Κομοτηνής, Τρικάλων, Άρτας, Πρέβεζας, Καστοριάς και το Musikschule Nurnberg German.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…», καλωσόρισε τους μαθητές όλων των συμμετεχόντων Μουσικών Σχολείων σε μια γιορτή γνωριμίας, με τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος «Εμπειροτέχνες», στην πλατεία Ελευθερίας.

*Φωτογραφίες: Κώστας Σαραϊδάρης