Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καβάλας: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την Πρωτομαγιά ως αργία και τη μεταφέρει την Τρίτη 7 Μάη

«Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία»: Το κάλεσμα-ανακοίνωση του Σωματείου για την απεργιακή συγκέντρωση την Μεγάλη Τετάρτη στον Δημοτικό Κήπο και τα αιτήματα που προτάσσει

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στην απεργιακή συγκέντρωση την Μεγάλη Τετάρτη στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας απευθύνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα του Σωματείου

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ!

Την 1η Μάη οι εργάτες όλου του κόσμου υψώνουμε τις γροθιές μας και τιμούμε αγωνιστικά τους νεκρούς της τάξης μας και τις μεγάλες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.

Τίποτα δε μας χαρίστηκε. Η εργατική τάξη, πλήρωσε με το αίμα της, το δικαίωμα στο 8ωρο, τη μόνιμη και σταθερή εργασία, τη κοινωνική ασφάλιση την συνδικαλιστική ελευθερία, το δικαίωμα να «ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ», από το Σικάγο του 1886, την Πρωτομαγιά του 1894 στην Αθήνα και του 1936 στη Θεσσαλονίκη, την 1η ΜΑΗ του ’44 στην ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ και τους ηρωικούς αγώνες των καπνεργατών στην πόλη μας.

Φέτος όλα τα συνδικάτα της χώρας τιμούν την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ την Τετάρτη 1 Μάη με απεργία, κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει την Πρωτομαγιά ως αργία και τη μεταφέρει την Τρίτη 7 Μάη, για να μη διαταραχθεί η δραστηριότητα της αγοράς και «ζημιωθούν» οι μεγαλοεργόδοτες.

Η φετινή 1η Μάη βρίσκει τους εργαζόμενους, εμάς που παράγουμε το πλούτο, με μισθούς πείνας και την ακρίβεια να χτυπάει κόκκινο να μην μπορούμε να βγάλουμε τον μήνα, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι μεγαλοεργόδοτες μετράνε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ απο τις πλάτες και τον ιδρώτα μας.

Στην υγειά και την παιδεία όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται. Τα κοράκια των τραπεζών και των funds βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια μας. Εργασιακός μεσαίωνας επικρατεί παντού.

Η κυβέρνηση νομοθετεί την κατάργηση του 8ωρου, την επιβολή της 13ωρης εργασίας των ελαστικών ωραρίων τις 3ωρες, 4ωρες συμβάσεις μετατρέποντάς τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους.

Οι εκπτώσεις στα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς και η εντατικοποίηση έχουν σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους.

Στον βωμό του κέρδους θυσιάζονται καθημερινά εργάτες που δεν γυρνάνε στις οικογένειες τους μετά τη βάρδια.

«ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ».

Την ίδια ώρα που ο λαός υποφέρει, η κυβέρνηση ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ εμπλέκοντας τη χώρα σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους καθιστώντας μας στόχο αντιποίνων.

Οι εργάτες δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία κυβέρνηση, μόνοι μας θα σωθούμε, μέσα από την οργανωμένη πάλη μας για την ζωή που μας αξίζει.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:

  • Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων
  • Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο-5νθήμρο-35ωρο όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας
  • Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια
  • Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τις πολεμικές συγκρούσεις
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Πλήρης στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία. Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια
  • Να επιστρέψουν στις δουλειές τους με εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας, οι απολυμένοι συνάδελφοι των πετρελαίων και των λιπασμάτων

ΟΛΟΙ στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στην απεργιακή συγκέντρωση την Μεγάλη Τετάρτη στον Δημοτικό Κήπο στις 11:30.