Εκδήλωση στο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας για την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας

Την εκδήλωση τη διοργάνωσαν το «ΒΙΑ ΣΤΟΠ», ο Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια «ΠΝΟΗ» και το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Tην Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση δικτύωσης-ενημέρωσης για την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας με έμφαση στις πολλαπλές διακρίσεις, που διοργάνωσαν από κοινού το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων «ΒΙΑ ΣΤΟΠ», ο Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια «ΠΝΟΗ» και το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας.

Η συνάντηση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των προέδρων Μαρίνας Φιλιππίδου-ΛΕΚ, Ιωάννας Χατζηβαρύτη-«ΠΝΟΗ» και Ελένης Φώτου-«ΒΙΑ ΣΤΟΠ». Επίσης χαιρέτησαν ο δημοτικός σύμβουλος, Μάκης Παπαδόπουλος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Καβάλας, Γιώργος Αναγνωστόπουλος ο οποίος έκανε μια σύντομη, αλλά πολύ ουσιαστική εισήγηση κλείνοντας με τη γνωστοποίηση ότι πρόθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας είναι πριν το καλοκαίρι να δημιουργήσει και να λειτουργήσει γραφείο ενδοοικογενειακής βίας και η Salina Rico, εκπρόσωπος του προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις εκ μέρους του Λυκείου Ελληνίδων και του «ΒΙΑ ΣΤΟΠ» και εκ μέρους της «ΠΝΟΗΣ», όπου μίλησε η παιδοψυχολόγος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Προδρομία Κοθάλη η οποία αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που συμμετείχε η «ΠΝΟΗ» και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με θέμα «Ενεργοί Παρατηρητές και Ενεργοί Αποτροπείς: Προλαμβάνοντας την Έμφυλη Βία στη ζωή των Νέων», παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του προγράμματος.

Στη συνέχεια μίλησαν εκπρόσωποι από τις ΜΚΟ Work with Perpetrators- European Network and Dyname Aspis Against Violence, από τις οικογένειες «Ουράνιο Τόξο» και από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Καβάλας. Όλες οι εισηγήσεις είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Τη συνάντηση παρακολούθησαν εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες που ασχολούνται με την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία. Στο τέλος της συνάντησης όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μεταξύ τους και να γνωριστούν ακόμη καλύτερα και έδωσαν ραντεβού να επαναλάβουν παρόμοιες συναντήσεις.

Οι διοργανωτές συγχαίρουν την Ελένη Φώτου από το Ινστιτούτο «ΒΙΑ ΣΤΟΠ» η οποία πρότεινε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση με διοργανωτές το «ΒΙΑ ΣΤΟΠ», την «ΠΝΟΗ» και το Λύκειο Ελληνίδων και ευχαριστούν τα αρτοζαχαροπλαστεία «ΣΚΛΑΡΗΣ» για την προσφορά των κερασμάτων του καφέ.