Μαθητές από τη Νυρεμβέργη για μια εβδομάδα στην Καβάλα [φωτογραφίες]

Σχολική ανταλλαγή μαθητών του 1ου Γυμνασίου με το Johannes-Scharrer-Gymnasium της γερμανικής πόλης

Στο πλαίσιο σχολικής ανταλλαγής μαθητών, που υποστηρίζεται και επιδοτείται από το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας (ΕΓΙΝ), το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας υποδέχτηκε την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 δώδεκα μαθητές/τριες και δύο εκπαιδευτικούς του Johannes-Scharrer-Gymnasium της Νυρεμβέργης.

Στο πρόγραμμα είχαν τη χαρά να συμμετέχουν από το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας δώδεκα μαθητές/τριες, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις Καλλιόπη Θεοφιλίδου και Αλεξάνδρα Τσακαλίδου Αλεξάνδρα καθώς και η διευθύντρια του σχολείου Παναγιώτα Αμερικάνου.

Η ομάδα των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τη Γερμανία μαζί με τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Καβάλας επισκέφθηκαν, εκτός από την πόλη της Καβάλας και άλλα μέρη ιστορικού ενδιαφέροντος και φυσικής ομορφιάς του νομού μας, όπως τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και το νησί της Θάσου.

Επίσης, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024.

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων καλωσόρισαν την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Χριστόδουλος Μιχαλάκης και η Διευθύντρια Τουρισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας Κορίνα Γανίτου, οι οποίοι τους ενημέρωσαν τόσο για την ιστορία της πόλης όσο και για την τουριστική της ταυτότητα και τους προσέφεραν αναμνηστικά δώρα.

Φυσικά, πέρα από τη γνωριμία με τον τόπο μας, οι μαθητές των δύο σχολείων είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους καλύτερα και να συνεργαστούν μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν. Η παραμονή τους στην πόλη μας ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024.