Παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αμφίπολης-Καβάλας

Οι ρυθμίσεις αφορούν στο τμήμα εντός του σχεδίου πόλης της Ελευθερούπολης λόγω εργασιών διαμόρφωσης πεζοδρομίων-Μέχρι πότε θα ισχύουν τα μέτρα

Παράταση δόθηκε στην α/α «4» απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας η οποία αφορά στη λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Εθνική Οδό Αμφίπολης-Καβάλας, εντός της πόλης της Ελευθερούπολης, στο τμήμα από τη χ/θ 43+050 (Φρίξου Παπαχρηστίδη-αρχή κατοικημένης περιοχής) μέχρι την χ/θ 43+630 (Φρίξου Παπαχρηστίδη-πιάτσα ταξί), συνολικού μήκους 580 μέτρων και προς τις δύο κατευθύνσεις, λόγω εργασιών διαμόρφωσης πεζοδρομίων, μέχρι και την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024).

Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα θα πραγματοποιούνται εργασίες καταλαμβάνοντας τμήμα οδοστρώματος, πλάτους 2,5 μέτρα, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται από το ελεύθερο τμήμα αυτού, με το ελάχιστο πλάτος λωρίδας ανά κατεύθυνση να διαμορφώνεται από τα 3,25 (μέγιστο) έως τα 2,75 (ελάχιστο) μέτρα. Το μήκος των εργασιών δεν θα ξεπερνάει τα 50,00 μέτρα.

Οι εργασίες θα εκτελούνται σύμφωνα με τη συνημμένη Τεχνική Έκθεση και Μελέτη Προσωρινών Μέτρων Ρύθμισης Οδικής Κυκλοφορίας και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με αρμόδιο υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παγγαίου, μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μετά το πέρας του ωραρίου εργασίας εκάστης ημέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας η εργοταξιακή σήμανση θα μετακινείται, καταλαμβάνοντας πλάτος 1,00 μέτρο από το οδόστρωμα με το υπόλοιπο τμήμα της οδού να παραδίδεται καθαρό από φερτές ύλες στη δημόσια κυκλοφορία.

Ο ανάδοχος είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την τοποθέτηση της εργοταξιακής σήμανσης η οποία θα τοποθετηθεί καθ’ όλο το 24ώρο, τη συντήρηση αυτής και τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των εκτελούμενων εργασιών. Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης κινδύνου στους χρήστες της οδού, ενώ η σήμανση θα τοποθετείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/1999 «περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.» ως τροπ. και ισχύει, κατ’ εφαρμογή της υπ’ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613 από 16-02-2011 Απόφαση Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνίων (ΦΕΚ 905 τΒ).

Το πιο πάνω μέτρο είναι προσωρινό και παύει να ισχύει μετά το πέρας των εργασιών. Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις ποινές που ορίζονται από το Ν.2696/1999 «Περί Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε-αντικαταστάθηκε και ισχύει, καθώς και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.