Καβάλα: Χιλιάδες πιστοί κατά τη συνάντηση των Επιταφίων τεσσάρων ενοριών στον Δημοτικό Κήπο [φωτογραφίες]

Με βροχή η επιστροφή στους Ιερούς Ναούς: «Η Εκκλησία ενώνει» το μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στεφάνου

Με κατάνυξη, συγκίνηση και ευλάβεια πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 3 Μαΐου 2024 στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας η συνάντηση των Επιταφίων τεσσάρων εκκλησιών, του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Ιωάννου, του Αγίου Παύλου, του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Νικολάου, ως είθισται τα τελευταία χρόνια.

Η συνάντηση των Επιταφίων σκόρπισε συγκίνηση στους χιλιάδες πιστούς οι οποίοι έψαλλαν «Αι γενεαί πάσαι» με ένα κερί στο χέρι, ενώ φέτος ο κόσμος ήταν περισσότερος από κάθε άλλη φορά.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας παιάνιζε πένθιμα, ενώ στην πομπή συμμετείχε και στρατιωτικό άγημα, καθώς και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου και του Κατηχητικού.

Η ειρήνη, η αγάπη, η κατανόηση και η αλληλεγγύη ήταν τα βασικά μηνύματα που εξέπεμψε κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, τονίζοντας επίσης με νόημα ότι «Η Εκκλησία ενώνει».

Η επιστροφή στους Ιερούς Ναούς έγινε όπως και πέρσι με βροχή, με τους πιστούς να περιμένουν υπομονετικά να περάσουν κάτω από τους Επιταφίους.

Φωτογραφίες από την περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Ιωάννη by Alex Cokka