Καβάλα: Με κατάνυξη και χωρίς πολλά… πυροτεχνήματα γιορτάστηκε φέτος η Ανάσταση

Ο περισσότερος κόσμος συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ το Άγιο Φως έφτασε σε κάθε σπίτι, μαζί με την ελπίδα για μια κοινωνία αναστάσιμη, χωρίς φθόνο και δυστυχία

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε και στην Καβάλα η ακολουθία της Αναστάσεως, με πλήθος πιστών να συρρέει στους ναούς για το «Χριστός Ανέστη».

Ο περισσότερος κόσμος συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου χοροστάτησε της ακολουθίας του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, με το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου να «φωτίζεται» από τις φωτοβολίδες του πλοίου AQUA BLUE και τους προβολείς του πυροσβεστικού σκάφους στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος».

Η κατάνυξη διαδέχτηκε τη χαρά σε όλες τις ενορίες της πόλης, η οποία «εκφράστηκε» με ανταλλαγή ευχών, τσούγκρισμα αυγών και… κροτίδες, αλλά με πολύ λιγότερα πυροτεχνήματα σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, μιας και ο Δήμος Καβάλας επέλεξε φέτος να μη ρίξει ούτε αθόρυβα ούτε… θορυβώδη βεγγαλικά, με τις απόψεις των πολιτών να διίστανται για την εν λόγω επιλογή.

Το Άγιο Φως έφτασε σε κάθε σπίτι, μαζί με την ελπίδα για μια κοινωνία αναστάσιμη, χωρίς φθόνο και δυστυχία, ενώ ήδη το μυαλό όλων «ταξίδευε» στο Πασχαλινό τραπέζι και στις στιγμές χαλάρωσης με τους δικούς τους ανθρώπους.