Καβάλα: Πλήθος πιστών στον εορτασμό της επετείου μνήμης της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας στο ιερό Προσκύνημα-Βαπτιστήριο

Παράλληλα, ξεκίνησε και επίσημα ο επετειακός εορτασμός της εκατονταετηρίδος της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

Με λαμπρότητα πραγματοποιούνται και φέτος οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου μνήμης της Ισαποστόλου Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας στο ιερό Προσκύνημα-Βαπτιστήριο της Αγίας κατά το διήμερο 19 και 20 Μαΐου 2024.

Το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου 2024 τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, ενώ παράλληλα σηματοδοτήθηκε και η επίσημη έναρξη του επετειακού εορτασμού της εκατονταετηρίδος (1924-2024) της τοπικής Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η «Εναρκτήρια Εκδήλωση» του επετειακού εορτασμού, με την παρουσίαση ειδικής οπτικοακουστικής παραγωγής, όπως αυτή προέκυψε σαν συμπαραγωγή των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών Ena Channel και Center TV, για την παρουσίαση του επετειακού λογοτύπου και του επετειακού μεταλλίου της Ιεράς Μητροπόλεως στο υπαίθριο Βαπτιστήριο.

Το πρωί της Δευτέρας 20 Μαΐου 2024 τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, ενώ λίγο αργότερα θα πραγματοποιηθεί το Ομαδικό Βάπτισμα ενηλίκων στο υπαίθριο Βαπτιστήριο, στα νερά του ποταμού Ζυγάκτη.

Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος και ο καβαλιώτης Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος.

Για την διευκόλυνση της μεταβάσεως των πιστών στο Βαπτιστήριο είχε προβλεφθεί η ομαδική μετακίνηση όσων το επιθυμούσαν με τη δωρεάν διάθεση εκδρομικών λεωφορείων από μέρους των ενοριών, ενώ οι ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απ’ ευθείας από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο YouTube μέσω της ιστοσελίδος της Ιεράς Μητροπόλεως εδώ.