Δωρεάν σπιρομετρήσεις από τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας

Την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος τα «Μπαλόνια των ευχών» θα γεμίσουν και φέτος τον ουρανό της Καβάλας

Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας θα χορηγήσει και φέτος δωρεάν σπιρομετρήσεις από τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024.

Η υγεία των πνευμόνων είναι πολύτιμη. Σκοπός είναι η μείωση της θνησιμότητας και η αύξηση των ποσοστών έγκαιρης ανίχνευσης της νόσου.
Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι εξίσου σημαντική με τη θεραπεία. Στην Καβάλα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πάντα με το ΑΜΚΑ τους να παραλαμβάνουν τα καρτελάκια τους από τα γραφεία του Συλλόγου, Κ. Παλαιολόγου 9 κατά τις ώρες 10:00-12:00.

Και φέτος τα «Μπαλόνια των ευχών» στην πλατεία Ελευθερίας

Στις 31 Μαΐου 2024, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, θα πραγματοποιηθεί και φέτος η εκδήλωση «Μπαλόνια των ευχών» στην κεντρική πλατεία (Πλατεία Ελευθερίας), με τη συμμετοχή 30 παιδιών του 11ου Δημοτικού Σχολείου.

Τα μπαλόνια με τα ονόματα των ατόμων που «έφυγαν» από τον καρκίνο θα ανεβούν στον ουρανό της Καβάλας από τα χεράκια των παιδιών, το μεσημέρι στις 12:00.

Εκείνη την ημέρα καρτελάκια συμμετοχής για σπιρομέτρηση θα δίνονται στην πλατεία. Στην Ελευθερούπολη καρτελάκια συμμετοχής στο πρόγραμμα θα δίνονται από το κατάστημα OTICON Ιουστινιανού 1 της Σμαράγδας Βασιλοπούλου κατά τις εργάσιμες ώρες του καταστήματος.