Ικανοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΛΜΕ Καβάλας

Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για «μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα». Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης

Ως πολύ αισιόδοξο μήνυμα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΛΜΕ Καβάλας η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι διετής, ενώ τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  • ΣΥΝΕΚ 202 (4 έδρες)
  • ΔΑΚΕ 144 (3 έδρες)
  • Αγωνιστική Συσπείρωση 103 (2 έδρες)

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης

Μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα έστειλαν οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Καβάλα και Θάσο ανεβάζοντας σημαντικά τις ψήφους και στις τρεις κάλπες (για Διοικητικό Συμβούλιο και τους αντιπροσώπους στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και την ΟΛΜΕ) στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος ενάντια στις επιδιώξεις του Υπουργείου Παιδείας και των συνδικαλιστικών στηριγμάτων του (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ) για υποβάθμιση, κατηγοριοποίηση και περαιτέρω εμπορευματοποίηση των σχολείων (υπακούοντας στις επιταγές της ΕΕ), αποτυπώθηκαν και με αυτόν τον τρόπο. Δεσμευόμαστε πως την αύξηση αυτή θα την καταθέσουμε από αύριο κιόλας στη συνέχιση και το δυνάμωμα του αγώνα.

Οι συνάδελφοι δείχνουν ότι ο μοναδικός δρόμος για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών -αλλά και παιδαγωγικών- των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να συνεχιστεί αν δεν αλλάξουν οι συσχετισμοί στους Συλλόγους των εκπαιδευτικών και στις Ομοσπονδίες.

Με συσπείρωση και πίστη στα δίκαια των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών μπορεί να έχει αντίκρυσμα η αμφισβήτηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που ασκείται από τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Καβάλας πλέον θα είναι δύο οι εκλεγμένοι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, πράγμα που εξασφαλίζει περισσότερη σιγουριά για την οργάνωση των αγώνων που έχουμε μπροστά μας.

Επίσης η σχεδόν κατά 50% αύξηση των ψήφων για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΛΜΕ, παρότι είχαμε σχετική μείωση της συμμετοχής στις εκλογές, δηλώνει την ανάγκη για μια άλλη Ομοσπονδία στις πραγματικές ανάγκες του εκπαιδευτικού κινήματος και όχι ουρά των κυβερνητικών επιδιώξεων για την Παιδεία.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΛΜΕ Καβάλας δίνουν τον τόνο για τη συνέχεια στις εκλογές των καθηγητών, άλλων περιοχών και στις εκλογές των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας στην Καβάλα.