Κλειστή η Εγνατία Οδός Ξάνθης-Καβάλας: Νταλίκα έπιασε φωτιά επάνω στον δρόμο!

Μέσω του παλαιού εθνικού δικτύου η κυκλοφορία

ΣΣτις φλόγες παραδόθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 28 Μαΐου 2024 μια νταλίκα στην Εγνατία Οδό Ξάνθης-Καβάλας, περίπου στο ύψος του τούνελ του Νέστου. Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και επεκτάθηκε με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς ενώ το όχημα ακινητοποιήθηκε πάνω στο οδόστρωμα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τους πυροσβέστες να αναλαμβάνουν το ιδιαίτερα απαιτητικό έργο της κατάσβεσης. Συνολικά κινητοποιήθηκαν 4 πυροσβεστικά οχήματα και 10 πυροσβέστες.

Λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα προς Καβάλα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Ανακοινώνεται ότι απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από τον Κόμβο Βανιάνου έως τον Κόμβο Παραδείσου (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ηγουμενίτσα) της Εγνατίας οδού Ξάνθης-Καβάλας, λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε φορτηγό όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), στα πλαίσιο πρόληψης και αποτροπής οδικού τροχαίου ατυχήματος.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Ξάνθης – Καβάλας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να ακολουθούν και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών, με σκοπό την ομαλή και απρόσκοπτη εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων».

Φωτογραφία: XanthiNea.gr