Η διαχρονική πορεία του Στρατού στην Ιστορία της Καβάλας 1913-2024

Έκθεση φωτογραφικού υλικού και τεκμηρίων, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα «Ελευθέρια 2024» στη Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας

Εκθεση φωτογραφικού υλικού και τεκμηρίων με θέμα «1913-2024: Η διαχρονική πορεία του Στρατού στην Ιστορία της Καβάλας» διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Καβάλας και η XX Μεραρχία Τεθωρακισμένων (ΤΘ).

Η έκθεση που εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ελευθερίων 2024» θα φιλοξενηθεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ) Καβάλας και τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 20.30.

Την επιμέλεια της έκθεσης που θα διαρκέσει μέχρι και την 1η Ιουλίου έχει ο Ερευνητής της τοπικής Ιστορίας Κώστας Παπακοσμάς. Η ώρα λειτουργίας της θα είναι από 10.00 έως τις 13.00 το πρωί και από τις 19.00 έως τις 22.00 το βράδυ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της έκθεσης και συγκεκριμένα την Τρίτη 25 Ιουνίου στον κήπο της ΛΑΦ Καβάλας θα φιλοξενηθεί και μια παράλληλη δράση. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους (workshop). Με την επιμέλεια και την καθοδήγηση της Γραφίστριας και Εικαστικού Θώμης Αγγέλου, οι συμμετέχοντες θα τυπώνουν μπλουζάκια με σχέδια εμπνευσμένα από το έμβλημα της XX ΤΘ Μεραρχίας, με την τεχνική του Graffiti Stencils.