Καβάλα: Μια συγκινητική εκδήλωση για το πώς να χαρίσεις ζωή σε ανθρώπους που νοσούν από λευχαιμία [φωτογραφίες]

Πλήθος κόσμου ενημερώθηκε για τη σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων σε μια δράση-θεσμό του Step Up Kavala, παρουσία της Ρεγγίνας Μακέδου

Το Step Up Kavala με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και φέτος και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποίησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μια ξεχωριστή εκδήλωση που ήρθε για να γίνει θεσμός και είναι αφιερωμένη στη ζωή με σύνθημα «μαθαίνουμε πώς μπορούμε να χαρίσουμε ζωή σε συνανθρώπους μας που νοσούν από λευχαιμία».

Πλήθος κόσμου ενημερώθηκε για τη σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων και συλλέχθηκαν δείγματα στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) από νέους εθελοντές δότες με τη βοήθεια του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Πραγματοποιήθηκε, επίσης, ενημέρωση για τον τρόπο που μπορεί να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών, ενώ η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν ακούστηκαν ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν την εμπειρία της νόσησης από λευχαιμία και ακούστηκε και η πλευρά των δωρητών, ενώ βρέθηκαν μεταμοσχευμένοι και οι δωρητές, σε μια συνάντηση που αντιπροσωπεύει στην κυριολεξία την αξία του δώρου της ζωής.

Ακολούθησε η παράσταση «ΕΛΠΙΔΑ» από τη σχολή χορού Step Up Kavala, με πάνω από 100 χορεύτριες επί σκηνής να αποτυπώνουν την ελπίδα που χαράσσεται στα πρόσωπα και στις ζωές των ασθενών που βρίσκουν τον πολυπόθητο δότη τους που θα τους χαρίσει το σημαντικότερο δώρο όλων, την ίδια τους τη ζωή.

Η εκδήλωση ήταν εμπνευσμένη από τον αγώνα που έδωσε με την οξεία λευχαιμία η Καβαλιώτισσα Ρεγγίνα Μακέδου νικώντας τον καρκίνο, δίνοντας χαρά και ελπίδα με αυτόν τον τρόπο και σε άλλους νοσούντες, παροτρύνοντας παράλληλα συνεχώς όλο και περισσότερο κόσμο σε όλη την Ελλάδα να γίνουν εθελοντές δότες.

«Είναι πάντοτε επίκαιρο και απαραίτητο να συνεχίζουμε τις δράσεις ενημέρωσης των πολιτών στοχεύοντας μέσω της αλληλεγγύης στην αύξηση εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων, δίναντας ελπίδα και ζωή σε περισσότερους συνανθρώπους μας. Συνολικά τις δυο αυτές χρονιές συγκεντρώσαμε 297 νέους εθελοντές δότες! Μάθε πώε να χαρίζεις ζωή και όλοι μαζί θα καταφέρουμε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό νέων δοτών», είναι το μήνυμα της εκδήλωσης.