Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ: Το λατρευτικό πρόγραμμα του εορτασμού του Πολιούχου της Καβάλας Αποστόλου Παύλου

Στις ιερές Ακολουθίες, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Στεφάνου θα συμμετάσχουν οι Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, και Λαγκαδά κ. Πλάτων

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται το Πρόγραμμα του εφετινού εορτασμού της επετείου μνήμης του πολιούχου και ιδρυτού της τοπικής Εκκλησίας Αγίου Αποστόλου Παύλου κατά το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου, το οποίο εφέτος είναι ενταγμένο στον επετειακό εορτασμό της εκατονταετηρίδος (1924-2024) της τοπικής μας Εκκλησίας.

Λατρευτικό Πρόγραμμα:

Παρασκευή 28.06.2024, απόγευμα
-ώρα 7 μ.μ. : ο Πανηγυρικός Εσπερινός.
-ώρα 8.30 μ.μ. η Λιτανεία «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου», με την λιτάνευση της ιεράς Εικόνος από ένστολα τμήματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, δια των οδών Ομονοίας και Κουντουριώτου, με την συνοδεία του ιερού Κλήρου και των Αρχών της Πόλης, της φιλαρμονικής μουσικής του Δ΄ Σώματος Στρατού και του Δήμου Καβάλας, τμημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων, και με κατάληξη το Μνημείο της αφίξεως του Αποστόλου Παύλου στην Νεάπολη παραπλεύρως του ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.

Σάββατο 29.06.2024, πρωΐ
-ώρα 7 π.μ. : ο Όρθρος και η  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την απονομή της τιμητικής διακρίσεως του οφφικίου του Μεγ. Πρωτοπρεσβυτέρου τοῦ Οἰκουμενικού Θρόνου-Πατριαρχείου στον παλαιότερο Κληρικό της Ι.Μητροπόλεως από τους χρόνους της αρχιερατείας του μακαριστού καὶ πρώτου Μητροπολίτου ΦΝΘ Χρυσοστόμου (του Χατζησταύρου).
-ώρα 10.30 π.μ. : η Δοξολογία για τα «Ελευθέρια» της Καβάλας.

Κυριακή 30.06.2024, βράδυ
-ώρα 9 μ.μ. :  η υπαίθρια Αγρυπνία προς τιμήν των αγίων Αποστόλων επί των ερειπίων της Παλαιοχριστιανικής Α΄ στους αρχαίους Φιλίππους (είσοδος από αρχαίο θέατρο).

Στις ιερές Ακολουθίες, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Φ.Ν.Θ. κ. Στεφάνου και ειδικής αδείας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα συμμετάσχουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, και Λαγκαδά κ. Πλάτων, ενώ για την διασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων των εορταστικών εκδηλώσεων έχει υπάρξει ήδη ο απαραίτητος συντονισμός των εμπλεκομένων Υπηρεσιών της Αντιπεριφερείας, του Δήμου, της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καβάλας

Οι ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube μέσω της ιστοσελίδος της Ιεράς Μητροπόλεως www.im-phlippon.gr

Ολόκληρη η Χριστιανική Ελλάδα τιμά τον Απόστολό της. Η Ελληνική Μακεδονία τον φυτουργό της πίστεώς της. Και η Εκκλησία των Φιλίππων και της Νεαπόλεως ευλαβικά και αξιοχρέως επιτελεί τις εόρτιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του φωτιστή της Αποστόλου Παύλου, ανταποδίδοντας οφειλετικώς προς τον Θεό και προς Εκείνον την ειλικρινή ευγνωμοσύνη της.