Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας: Σε 16 χρόνια λειτουργίας έδωσε πάνω από 300 απολυτήρια Γυμνασίου

Γεμάτη από κόσμο, αλλά και συγκίνηση η Ημερίδα Ευαισθητοποίησης και η Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου-Πότε ξεκινάνε οι εγγραφές

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 στις 19:00, στον αίθριο χώρο του 6ου Γενικού Λυκείου-Μουσικού Σχολείου Καβάλας έλαβε χώρα η Ημερίδα Ευαισθητοποίησης/Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας.

Στην Ημερίδα/Τελετή Αποφοίτησης παρέστησαν πολλοί νυν εκπαιδευόμενοι και απόφοιτοι παλαιότερων ετών του Σχολείου από την ευρύτερη Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, όπως επίσης και αρκετοί συγγενείς και φίλοι αυτών. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, καθώς και πατήρ Δανιήλ Καριπίδης από τον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Επίσης την εκδήλωση κόσμησαν με την ευγενώς προσφερθείσα συμμετοχή τους τα μέλη της Χορωδίας «Ρωμανός ο Μελωδός», τα οποία και τραγούδησαν έντεχνα ελληνικά τραγούδια, υπό τη διεύθυνση της κυρίας Σοφίας Νεοχωρίτου και με τη συνοδεία στο αρμόνιο του εκπαιδευτικού του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας, Στέφανου Αγγελούση. Το Σχολείο τούς ευχαριστεί από βάθους καρδιάς για τις μαγικές στιγμές που χάρισαν.
Στη συνέχεια ακολούθησε η Τελετή Αποφοίτησης των εκπαιδευομένων του Β΄ Κύκλου του Σχολείου και παρετέθη δεξίωση (cetering) από το ζαχαροπλαστείο «ΑΛΛΟΤΙΝΟ» της Καβάλας.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα καινοτόμο σχολείο που απευθύνεται σε ενήλικες 18 ετών και άνω, λειτουργεί τις απογευματινές ώρες και χορηγεί Απολυτήριο Γυμνασίου σε δύο σχολικά έτη. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας συμπλήρωσε φέτος 16 έτη λειτουργίας και στο διάστημα αυτών των χρόνων έχουν αποκτήσει το Απολυτήριο του Γυμνασίου πάνω από 300 πολίτες από ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Πολλοί μάλιστα απ’ αυτούς συνέχισαν τις σπουδές τους και στο Λύκειο και κάποιοι και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποδεικνύοντας έτσι ότι η Δια Βίου Μάθηση είναι ανεξάρτητη τόσο από ηλικιακά όρια όσο και από κοινωνικά στερεότυπα.

Το Σχολείο ευχαριστεί όλους τους καθηγητές του, όχι μόνο για τα μαθησιακά εφόδια που προσφέρουν, αλλά και για τον αμοιβαίο σεβασμό και αγάπη που έχουν καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και όλους τους παλιούς και τωρινούς μαθητές του Σχολείου, αλλά και τις οικογένειές τους που στηρίζουν την προσπάθειά τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας για το σχολικό έτος 2024-2025 θα γίνονται, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, κάθε Πέμπτη πρωί (09:00-13:00) στο γραφείο του Σχολείου, στο κτίριο του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 10 και από 1 Σεπτεμβρίου και εξής (και για όλο το Σεπτέμβριο) στον ίδιο χώρο τις απογευματινές ώρες (από 16:30 έως 20:00). Η εγγραφή μπορεί να γίνει και με τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλ. 2510 245001 (τις παραπάνω ημέρες και ώρες) ή στο τηλέφωνο 6909 781034 ή στο e-mail του Σχολείου: [email protected].