Ο Όμιλος για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ) Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με ομιλήτρια την καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και βουλευτή Καβάλας, Αγγελική Δεληκάρη με θέμα «Η συμβολή της ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση της σλαβικής γλώσσας και γραμματείας».
Την κ. Δεληκάρη προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΔΕΓ Καβάλας, Μάρκος Αποστολίδης. Η διακεκριμένη ομιλήτρια καθήλωσε το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας της στην κατάμεστη αίθουσα «Βασίλης Βασιλικός» και καταχειροκροτήθηκε.
Μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, Αρχιμανδρίτης Ευάγγελος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Κυριακίδης, ο αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Λεμονίδης, ο αντιδήμαρχος Νέστου κ. Κέλλης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γαϊτανίδου, η Επόπτρια Ποιότητας της Εκπαίδευσης κ. Σταμπουλή, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κελγιώργης, η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας κ. Τσίγκου, εκπρόσωπος της Λέσχης Ποντίων Καβάλας και πλήθος κόσμου.