Πριν χρόνια μεσουρανούσε ως σημείο συνάντησης στην πόλη τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα, όμως τελευταία περιέπεσε σε ένδεια και μαζί του και ο Δημοτικός Κήπος της πόλης.
Ο λόγος για το καφέ σε ένα από τα πιο κεντρικά και εμβληματικά σημεία της Καβάλας, τον Δημοτικό Κήπο, το οποίο θα ανοίξει το επόμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα πριν από το Πάσχα, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, καθώς έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με τον Δήμο και έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες του.
Το καφέ, το οποίο θα λειτουργεί και το βράδυ, θα λέγεται «Ο Κήπος», οι εκγαταστάσεις του θα βρίσκονται εκτός του Κήπου, όπου θα τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα και αν μη τι άλλο θα δώσει ζωή σε ένα αγαπημένο, αλλά… παροπλισμένο τα τελευταία χρόνια σημείο της πόλης.