Ο… γευσιπλάστης Γιάννης Μαρινόπουλος φέρνει τη Θάσο στο πιάτο της αθηναϊκής εστίασης [αφιέρωμα]

To fine dining της Θάσου πιάνει... Γλυφάδα: Η μοντέρνα κουζίνα συναντάει την παράδοση μέσα από τα χέρια του Θάσιου executive chef-Αφιέρωμα από το Athinorama

Oι γεύσεις της Θάσου ταξιδεύουν στην Αθήνα, μέσα από τα χέρια του Θάσιου executive chef, Γιάννη Μαρινόπουλου ο οποίος ερμηνεύει τις σπεσιαλιτέ του νησιού με τρόπο καινοτόμα νόστιμο και σύγχρονες τεχνικές και σερβίρει τις δημιουργίες του για ένα και μόνο βράδυ στην Αθήνα.

Το Athinorama και ο Μπάμπης Δούκας εστιάζουν στους υπέροχους κήπους του ξενοδοχείου “A for Art” και στο εστιατόριο “Lost Sheep”, όπου ο ταλαντούχος chef Γιάννης Μαρινόπουλος προτείνει μια εντυπωσιακή μοντέρνα κουζίνα που βρίσκεται σε σύνδεση με τις γευστικές ρίζες της Θάσου, τις πολύ καλές πρώτες ύλες και τις μοντέρνες τεχνικές. Τα εξηγεί εμπράκτως στις 20 Μαρτίου 2025 και στο επόμενο επεισόδιο του Symposio at Ark.

Συνεχίζοντας για ακόμη μία χρονιά να σκορπά μοναδικές γευστικές εμπειρίες, το Symposio at Ark προχωρά με ξεχωριστές βραδιές για τα της αθηναϊκής εστίασης δρώμενα, φέρνοντας στη γευστική αγκαλιά του πολυβραβευμένου Γιάννη Μπαξεβάνη και στο δημοφιλές σημείο της Γλυφάδας σημαντικά εστιατόρια από κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και έξω από τα σύνορά της. Απώτερος σκοπός, αξιομνημόνευτες γαστρονομικές εμπειρίες με πρόσημο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Έως και τις 12 Ιουνίου 2025 κάποια από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της νέας ελληνικής μαγειρικής σκηνής θα παρελάσουν από την Αθηναϊκή Ριβιέρα μέσω του “Ark”. Με διαμορφωμένα για την περίσταση μενού, απολύτως αντιπροσωπευτικά της κουζίνας τους και σε ειδικές τιμές, θα μυήσουν τους καλεσμένους στη γευστική τους κοσμοθεωρία.

To fine dining της Θάσου πιάνει… Γλυφάδα

Πλέον, έχοντας πια μπει για τα καλά στον Μάρτιο, είναι η σειρά του “Lost Sheep” και του ξεχωριστού γευσιπλάστη, Γιάννη Μαρινόπουλου για μια ξεχωριστή βόλτα από το Ark. Σε μια κομψή αυλή-κήπο με έργα τέχνης και με φόντο την αρχοντική πρόσοψη του “A for Art Hotel”, το “Lost Sheep” προσφέρεται ιδανικά για ένα στιλάτο, αλλά χαλαρό fine dining στο μάλλον απρόσμενο location του λιμανιού της Θάσου. Ξύλινη πέργκολα, μια πανύψηλη κουκουναριά και ατμοσφαιρικοί φωτισμοί ολοκληρώνουν το σκηνικό.

Η μοντέρνα κουζίνα του chef Γιάννη Μαρινόπουλου εμπνέεται από ελληνικές συνταγές σε σύγχρονη απόδοση με προσωπικό στιλ και αναπάντεχες προσθήκες υλικών, όπως οι καψαλισμένες καραβίδες στα παραδοσιακά ντολμαδάκια του ή η σάλτσα σαμπάνιας και το χαβιάρι oscietra που πλαισιώνουν το «μακεδονικό καλκάνι».

Στα συν της κουζίνας, η χρήση υλικών και κυρίως φρέσκων ψαριών από τη Θάσο, καθώς και το προσεγμένο σέρβις και η επαρκής λίστα κρασιών.