Η συμφωνία «Ανοικτοί Ουρανοί» φέρνει την Ινδία πιο κοντά στην Καβάλα

Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου αποδίδει το ειδικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας στο ότι η Καβάλα ήταν η μοναδική ελληνική αποστολή που συμμετείχε στην Τουριστική Έκθεση της Ινδίας

Σημαντικές ανακοινώσεις έκανε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της  Τουριστικής  Επιτροπής του δήμου Καβάλας η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου. Όπως η ίδια εξηγεί, ένας δύσκολος στόχος παίρνει σάρκα και οστά. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο δήμος Καβάλας συμμετείχε για πρώτη φορά στην Έκθεση της Ινδίας, τη μεγαλύτερη Ασιατική Έκθεση στην οποία συμμετέχουν πάρα πολλές χώρες με χιλιάδες εκθέτες. Στη συγκεκριμένη Έκθεση, ο δήμος Καβάλας πήρε το βραβείο του καλύτερου νέου προορισμού. Συνολικά, στους 2.700 περίπου εκθέτες υπήρχαν πέντε βραβεία με διαφορετικές θεματικές ενότητες. Το βραβείο δε του καλύτερου νέου προορισμού ήταν ένα και μοναδικό. Το περίπτερό μας επισκέφθηκαν πάρα πολλοί επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και τουριστικοί πράκτορες. Στις 7 Σεπτεμβρίου υπογράφηκε συμφωνία «ανοικτών ουρανών» μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας. «Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία που υπογράφει η Ινδία με ευρωπαϊκή χώρα. Με τη συμφωνία αυτή θα μπορούν πλέον να γίνονται απευθείας πτήσεις από την Ινδία στην Ελλάδα και αντίστροφα. Μέχρι  πρότινος, για να πάει κάποιος στην Ινδία ή για να έρθει από την Ινδία στην Ελλάδα, υπήρχε κάποιος ενδιάμεσος προορισμός. Όταν λοιπόν υπάρχει η δυνατότητα απευθείας πτήσεων, αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό η επισκεψιμότητα στην Ελλάδα. Η Καβάλα ήταν η μοναδική αποστολή της Ελλάδας στην συγκεκριμένη Έκθεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, με το που υπογράφηκε η συμφωνία στις 7 Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα μετά, στις14 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωπος αεροπορικής εταιρίας που είχε επισκεφθεί το περίπτερό μας στην Έκθεση της Ινδίας, μας έστειλε e- mail, ζητώντας συνεργασία με τον δήμο Καβάλας και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Μάλιστα, μας ζητάει να είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Καβάλας στην Ινδία! Βάζει δε, πολύ υψηλούς στόχους προκειμένου να φέρνει στην περιοχή μας τουριστικά πακέτα. Εννοείται ότι όταν καταλήξουμε στη συμφωνία, θα τον φέρουμε σε επαφή με τους τουριστικούς πράκτορες της περιοχής  μας. Ένας άλλος τουριστικός πράκτορας μας έστειλε mail μέσω του οποίου ρωτάει για σχολικές εκδρομές στην περιοχή μας. Με την υπογραφή της συμφωνίας “ανοικτών ουρανών”, κάτι τέτοιο γίνεται πλέον εφικτό. Ένας άλλος τουριστικός πράκτορας θα επισκεφθεί την Καβάλα μέσα στον Νοέμβριο με δικά του έξοδα. Αυτό αποδεικνύει το πραγματικό του ενδιαφέρον για την περιοχή μας. Ήδη, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ετοιμάζει πρόγραμμα ξενάγησής του».

Η Ινδία είναι η μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο. Μετά από έρευνα που έχει γίνει και από τα στοιχεία που έχει συλλέξει η κ. Ιωσηφίδου, αναμένεται ότι μέχρι το 2020 θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό 20 εκατομμύρια Ινδοί. «Πρόκειται για μία χώρα που έχει τις περισσότερες παραγγελίες αεροπλάνων στον κόσμο. Ο Ινδός τουρίστας δεν ενδιαφέρεται μόνο για το μοτίβο “ήλιος και θάλασσα”. Τον ενδιαφέρει πάρα πολύ ο πολιτισμός. Επομένως, είναι ο τουρίστας που θα ταξιδέψει και το φθινόπωρο και τον χειμώνα και την άνοιξη».

Όσον αφορά την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου Καβάλας, όπως τονίζει η κ. Ιωσηφίδου, είναι ανάγκη να το αξιοποιήσουμε. «Θέλω να πω ότι είναι εφικτή η υπογραφή της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Καβάλας και του ελληνικού δημοσίου. Αυτό που περιμένουμε είναι να υπογραφεί η συμφωνία, καθώς κερδισμένες θα είναι όλες οι πλευρές».