Δήμος Παγγαίου: Συζήτηση για το Σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής έτους 2017

Των εισηγήσεων ακολούθησε διαλογική συζήτηση στην οποία συμμετείχαν και οι επαγγελματίες της περιοχής

Παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, οι γενικές κατευθύνσεις του Σχεδίου Δράσης Τουριστικής Προβολής του δήμου, για το έτος 2017, παρουσία του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη, του ειδικού συνεργάτη του δήμου Παγγαίου σε θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων Γιάννη Τσουκαλίδη, της προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του δήμου Παγγαίου Ελένης Μπενή, καθώς και των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου της περιοχής.

Ο κ. Αναστασιάδης, κατά τη σύντομη εισήγησή του, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και παράλληλα στον βασικότερο στόχο, που δεν είναι άλλος από τον σχεδιασμό και υλοποίηση της αποδοτικότερης προβολής του δήμου  και  των  τουριστικών  επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται  στην περιοχή, μέσα από την αγαστή συνεργασία του δήμου και των επαγγελματιών του τουρισμού.

Ο κ. Τσουκαλίδης, με τη σειρά του, αναφέρθηκε στην ανάγκη ουσιαστικής αξιοποίησης πόρων, σε βάθος χρόνου, που σχετίζονται με την τουριστική ανάπτυξη καθώς και συμμετοχής των επαγγελματιών στον από κοινού, με τον δήμο, σχεδιασμό της τουριστικής προβολής της περιοχής, ενώ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι είναι αναγκαία και η διαρκής επιμόρφωση και η βέλτιστη αξιοποίηση των διαθεσίμων πόρων, καθώς τα δεδομένα στον κλάδο του Τουρισμού συνεχώς αλλάζουν.

Τη σύσκεψη συντόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Ελένη Μπενή, η οποία εστίασε στην ανάγκη προσέγγισης νέων  αγορών – στόχων και κυρίως στην διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών του δήμου Παγγαίου με την τουριστική αγορά, συνολικά. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση στην οποία συμμετείχαν και οι επαγγελματίες της περιοχής, ενώ σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, τέθηκαν οι βάσεις για εποικοδομητική, συστηματική και διαρκή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, στον τομέα του τουρισμού, φορέων, για την πολύπλευρη ανάδειξη και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Πέτρος Καλένης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΠ Χάρης Παπαδόπουλος, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Όλγα Αμπατζιά, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Στυλιανού, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου Μάκης Ζουμπλιός κ.ά.