Αποκλειστική συνεργασία με τουριστικό γραφείο της Ινδίας «έκλεισε» η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Σε πρώτη φάση 100 τουριστικά «πακέτα» στην περιοχή μας – Προορισμούς για γάμους αναζητούν οι εύποροι Ινδοί

Προγραμματική σύμβαση συνεργασίας  με μεγάλο τουριστικό γραφείο της Ινδίας  υπέγραψε η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αναστασία Ιωσηφίδου εκφράζει την ικανοποίησή της για το ότι το 2017 ξεκίνησε με αυτή την πολύ ευχάριστη εξέλιξη.

«Ήδη, είχα προαναγγείλει την επαφή που είχα και την αλληλογραφία με τουριστικά πρακτορεία της Ινδίας, τα οποία μάλιστα μας προσέγγισαν πρώτα, μετά την γνωριμία μας στην  Έκθεση της Βομβάης. Αντίστοιχα, ακριβώς τέτοια εποχή πέρυσι, είχα δεχθεί σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα από τον συνδυασμό Ο Τόπος της Ζωής μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που τα αποτελέσματα δικαιώνουν για μία ακόμη φορά τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, τον δήμο Καβάλας και εμένα προσωπικά.

»Είχα αναφέρει τότε, ότι η Ινδία είναι η μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο, γι αυτό και ξεκινήσαμε τις προσπάθειες να πετύχουμε μία συνεργασία στον τομέα του τουρισμού. Κάναμε λοιπόν δειλά – δειλά το πρώτο βήμα με την μίσθωση του περιπτέρου στην Έκθεση της Ινδίας, το οποίο είχε τελικά μεγάλη επισκεψιμότητα. Έκτοτε, συνεχίστηκε η αλληλογραφία.

»Εκτός από τον τουριστικό πράκτορα που είχε επισκεφθεί την περιοχή μας πριν από δύο περίπου μήνες με δικά του έξοδα, υπήρξε αλληλογραφία και με άλλους ενδιαφερόμενους, με αποτέλεσμα τη σύναψη αποκλειστικής συνεργασίας και προβολής της Καβάλας  με μεγάλο τουριστικό γραφείο της Ινδίας, το οποίο, όπως γράφει μέσα και το συμφωνητικό, εκπροσωπεί όχι μόνο την τουριστική αγορά της Ινδίας, αλλά και την τουριστική αγορά των Αραβικών Εμιράτων. Το γεγονός αυτό μας κάνει να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι.

»Στόχος του συγκεκριμένου γραφείου,  όπως αναφέρεται και στο συμφωνητικό, είναι τα εκατό τουριστικά “πακέτα” να έρθουν στην περιοχή μας. Και τα μισά από αυτά να έρθουν, θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Εφόσον γίνει η αρχή,  τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα. Το συγκεκριμένο γραφείο ειδικεύεται και στους ινδικούς γάμους. Μάλιστα, πολύ Ινδοί τουρίστες, εύποροι, ενδιαφέρονται να κάνουν γάμους σε διάφορα εξωτικά και όμορφα μέρη του κόσμου.

»Ο τουριστικός πράκτορας που ήρθε στην περιοχή μας είδε πολλά όμορφα μέρη, προκειμένου να τα προτείνει σε Ινδούς τουρίστες που θέλουν να παντρευτούν. Το σημαντικό είναι πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση από τη δική  μας πλευρά». Όπως τονίζει η κ. Ιωσηφίδου, το επόμενο βήμα είναι η προσέγγιση του τουριστικού γραφείου με αντίστοιχα τουριστικά πρακτορεία της περιοχής μας».