Το ΓΕΩΤΕΕ-ΑΜ σε σύσκεψη για την ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Ο πρόεδρος Ζαφείρης Μυστακίδης κατάθεσε γραπτώς τις προτάσεις του παραρτήματος στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο

Το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου ως ο θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής και περιβάλλοντος στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, συμμετείχε, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, σε σύσκεψη για αναπτυξιακά ζητήματα της Περιφέρειας την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 στην έδρα της Περιφέρειας. Στη συνάντηση, το ΓΕΩΤΕΕ-ΑΜ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Ζαφείρη Μυστακίδη, ενώ συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΔΕ του ΓΕΩΤΕΕ παραρτήματος Θράκης Βασίλης Δελησταμάτης.

Η ανακοίνωση του ΓΕΩΤΕΕ-ΑΜ για τη σύσκεψη

«Στη σύσκεψη που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, πέραν του ότι τονίστηκε ο ρόλος του ΓΕΩΤΕΕ ως o επίσημος σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής και περιβάλλοντος, διατρανώθηκε και η θέληση μας να βοηθήσουμε ως επιστημονικός φορέας το έργο της Περιφέρειας στους τομείς αρμοδιότητας μας, καταθέτοντας τις προτάσεις μας, τις απόψεις και τις θέσεις μας.

Αναλυτικότερα, τέθηκαν επιγραμματικά από μέρους μας τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα της οικονομίας της περιφέρειάς μας, αλλά και των γεωτεχνικών. Έτσι, συζητήθηκαν θέματα όπως οι παράνομες εισαγωγές γεωργικών φαρμάκων, η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών στην Περιφέρεια και προτείναμε δράσεις για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας, η ολοκλήρωση του Φράγματος Μαρμαρά κ.ά. Έμφαση στη συζήτηση δόθηκε και στην αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της περιοχή μας για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και όχι μόνο.

Τέλος, πέραν των ευχών μας για επιτυχημένη και παραγωγική θητεία, καταθέσαμε τις προτάσεις μας και γραπτώς στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο μέσω ενός πολυσέλιδου υπομνήματος και λάβαμε την υπόσχεση και το ενδιαφέρον από μέρους του να συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία για την πρόοδο του τόπου μας, όπως είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Αφού για την Περιφέρεια μας ο πρωτογενής τομέας είναι άλλωστε και η ατμομηχανή ανάπτυξής της».