Αποδυναμώνεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας λόγω…Fraport

«Αν μονιμοποιηθούν οι πενταετούς θητείας, δε θα έχουμε πρόβλημα» δηλώνει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας Σωτήρης Κορελάς

 

Με τη… συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στήνει η Fraport την πυρασφάλεια-πυροπροστασία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, αφού το  Πυροσβεστικό Σώμα έχει κληθεί να αναλάβει την παροχή υποστήριξης στις υπηρεσίες διάσωσης και πυρόσβεσης των 14 αεροδρομίων που της έχουν παραχωρηθεί.

Οι υποχρεώσεις που ανέλαβε το Ελληνικό Δημόσιο για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια προκάλεσαν την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος που σε ανακοίνωσή της  προ ολίγων μηνών αναφέρει στα μέλη της ότι το Πυροσβεστικό Σώμα αναλαμβάνει την υποχρέωση να ανταποκριθεί άμεσα στη διάθεση υπαλλήλων για την πυρασφάλεια των εν λόγω αεροδρομίων, με μετακινήσεις και μεταθέσεις Πυροσβεστών ανά την Επικράτεια.

Σχετική ερώτηση προς τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή για το θέμα κατέθεσε στη Βουλή και ο βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κυριαζίδης, επισημαίνοντας πως με τη διάθεση πυροσβεστών στα 14 αεροδρόμια θα απογυμνωθούν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τα πυροσβεστικά κλιμάκια.

13 πυροσβέστες από την ΠΥ Καβάλας οδεύουν προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Τα παραπάνω, την υποχρέωση δηλαδή του Πυροσβεστικού Σώματος να στελεχώσει με μεταθέσεις τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ιδιωτικής Fraport, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας Σωτήρης Κορελάς.

«Υπάρχει Σήμα από το Αρχηγείο της ΠΥ το οποίο ενημερώνει όσους πυροσβέστες  ενδιαφέρονται, να  ζητήσουν μετάθεση στο αεροδρόμιο» δήλωσε στην εφημερίδα «Νέα Εγνατία», ωστόσο επεσήμανε ότι κανείς ακόμη δεν γνωρίζει πότε θα ισχύσει ο παραπάνω σχεδιασμός.

«Η σύμβαση δεν έχει πάρει την οριστική της μορφή. Υπάρχει ένα σχέδιο, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη τις λεπτομέρειες. Εκτιμώ ότι ανάλογα με τις ανάγκες κάθε αεροδρομίου, θα καθοριστεί και ο αριθμός των πυροσβεστών.

»Από όσο γνωρίζω, 13 πυροσβέστες  από την ΠΥ Καβάλας απέστειλαν αίτημα και ήδη έχουν κάνει την εκπαίδευσή τους στην Αθήνα. Οι πυροσβέστες αυτοί θα μετατεθούν πλέον στην Fraport, θα είναι προσωπικό της εταιρίας. Σας λέω, δε, προς ενημέρωσή σας ότι στο “Ελ. Βενιζέλος” έχουν μετατεθεί στην εταιρία που το λειτουργεί 500 πυροσβέστες», σημειώνει ο ίδιος.

Ερωτώμενος για το αν αναλαμβάνοντας καθήκοντα οι πυροσβέστες στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» θα «αδειάσουν» οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις στην ΠΥ Καβάλας, προκειμένου να αναπληρωθούν, δήλωσε: «Υποθέτω πως ναι, αλλά οι Πυροσβέστες κατατάσσονται στο Σώμα, αφού επιτύχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και ολοκληρώσουν στις σπουδές τους».

Τέλος, στο ερώτημα αν με την υποχρέωση αυτή που απορρέει από τη σύμβαση παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport αποψιλώνεται η ΠΥ, ο κ. Κορελάς δήλωσε: «Αν μονιμοποιηθούν οι πενταετούς θητείας, δε θα έχουμε πρόβλημα. Μην ξεχνάτε ότι για τις ανάγκες του καλοκαιριού έχουμε και τους εποχικούς».