Πρωτοβουλίες του τ. βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη για τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Ο τέως βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης, στο πλαίσιο της προσωπικής του προσπάθειας στήριξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, επισκέφθηκε τον Γενικό Διευθυντή Κτηνοτροφίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλεξανδρόπουλο προκείμενου να τον ενημερώσει για τις συνέπειες της παρελθούσας κακοκαιρίας στους κτηνοτρόφους της ΠΕ Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, διαβίβασε το αίτημά τους περί οικονομικής ενίσχυσής τους, όσον αφορά την αγορά ζωοτροφών, καθώς τα ζώα παραμένουν έγκλειστα.

Ο Γενικός Διευθυντής απάντησε πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης (ΔΑΟΚ), η οποία στη συνέχεια θα πρέπει να ενημερώσει επακριβώς το υπουργείο σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταστήσει ενήμερους τους αρμόδιους για το θάνατο πολλών νεογέννητων ζώων εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Όπως τον πληροφόρησαν, ο κανονισμός του ΕΛΓΑ αναφέρει ότι για τη καταβολή σχετικής αποζημίωσης θα πρέπει να έχει αποβιώσει το 20% του κοπαδιού.

Όπως αναφέρει ο τέως βουλευτής σε ανακοίνωσή του, λόγω των παραπάνω απαντήσεων που έλαβε, θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειές του μέχρι δοθεί λύση στους κτηνοτρόφους.