Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων οι αγρότες

Ο αγροτικός κόσμος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης περιμένει το "ΟΚ" από την κεντρική Συντονιστική Επιτροπή

Στάση αναμονή τηρούν οι αγρότες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και χωρίς ακόμη να προγραμματίζουν κάποιου είδους κινητοποίηση, ζητούν να «καθαρίσει ο κλάδος από αυτούς που υποτίθεται ότι τους εκπροσωπούν και βάζουν πρώτα και πάνω από όλα τις επιδιώξεις τους, είτε προσωπικές, είτε κομματικές», όπως αναφέρουν εκπρόσωποί τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη συνάντηση που έγινε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στον Τρίλοφο σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, οι περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες εκπρόσωποι αγροτών από διάφορες περιοχές, συγκρότησαν και επίσημα πλέον 18μελή Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα έχει την ευθύνη για τις κινητοποιήσεις.

Ωστόσο οι μηχανές των τρακτέρ άρχισαν να… ζεσταίνονται. Στις Σέρρες, αγρότες ξεκινούν από την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 να κατεβάζουν τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών και προς το τέλος του τρέχοντος μηνός, αναμένεται να κάνουν την άφιξή τους στον Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Επίσης, την Κυριακή 22/01/2017 συνεδριάζει το μπλόκο των αγροτών στα Πράσινα Φανάρια, στη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Μάχη κατά του κοινωνικού αυτοματισμού

Οι αγρότες στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ παρατηρούν με ιδιαίτερη προσοχή τις δηλώσεις και τις κινήσεις των συναδέλφων τους που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι «δικαίως για τα επώδυνα μέτρα», όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας ότι «μπορεί αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς να μπήκαν πρώτοι από όλους στο στόχαστρο των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται, αλλά κινητοποιήσεις και αγώνες πρέπει να δώσει όλη η κοινωνία μαζί».

Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνουν ότι αρνούνται να «παίξουν» το παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού και καλούν όλους τους Έλληνες να δώσουν από κοινού τη «μάχη για μια ζωή με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια που αρμόζουν σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο».

Αναφερόμενοι στα αποτελέσματα των περσινών κινητοποιήσεων, οι αγρότες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφέρουν ότι «έγινε ξεκάθαρο πως μετά από έναν τιτάνιο αγώνα επί σαράντα και πλέον μέρες γυρίσαμε σπίτι με το κεφάλι κατεβασμένο και για μια ακόμη φορά ο αγώνας πουλήθηκε».

Στον «πάγο» τα 25 μέτρα που ανακοίνωσε πέρσι η κυβέρνηση

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και αποτέλεσαν το σήμα για τη λήξη των περσινών κινητοποιήσεων, τονίζουν ότι «ούτε ένα εκ των 25 μέτρων που ανακοινώθηκαν δεν αποτελούσε λύση στα προβλήματά μας. Πολλά ήταν αυτονόητες υποχρεώσεις κάθε κράτους απέναντι στους πολίτες της».