Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Κοπή Βασιλόπιτας και στο βάθος… POS

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης έκανε έναν σύντομο απολογισμό δράσεων και αναφέρθηκε στις προκλήσεις και στις δυσκολίες που φέρνει το 2017

Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα έκοψαν την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο GALAXY τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, παρουσία εκπροσώπων όλου του εμπορικού κόσμου, όπως της ΟΕΒΕΚ και του Επιμελητηρίου, αλλά και επαγγελματιών της πόλης.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Καβάλας Κορίνα Χιώτη-Πρασά και Ηλίας Καλανταρίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Χρήστος Ηλιάδης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης, ένα από τα πολλά θέματα τα οποία απασχολούν τους επαγγελματίες είναι το μηχάνημα για τη χρήση της χρεωστικής κάρτας πληρωμών (POS), το οποίο είναι υποχρεωμένοι να προμηθευτούν όλοι οι επαγγελματίες κάθε κατηγορίας.

Ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος έκανε πολλές επαφές με διάφορες τράπεζες για την προμήθεια αυτών των συσκευών, όμως δεν ήταν πολλές αυτές που ανταποκρίθηκαν στη ζήτηση αυτή ώστε να δοθούν με ελάχιστα χρήματα στους επαγγελματίες ή δωρεάν. Η μόνη τράπεζα που δέχτηκε την συναλλαγή ήταν η τράπεζα Αττικής, όπως πληροφόρησε ο κ. Λεμονίδης.

Ο απολογισμός της χρονιάς και οι προκλήσεις για το 2017

«Καταφέραμε», είπε, «να τονώσουμε την αγορά της πόλης με χιλιάδες κόσμου κατά τις Λευκές Νύχτες για να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες ως προς τον τζίρο. Διαμορφώσαμε το χάρτη της αγοράς, ο οποίος μοιράστηκε σε 5.000 αντίτυπα σε ξενοδοχεία και διάφορα σημεία της πόλης και τα μαγαζιά, γιατί πιστεύουμε ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία στην πόλη μας. Δείξαμε το κοινωνικό μας πρόσωπο στους θάσιους πυρόπληκτους, στέλνοντας συγκεκριμένα πράγματα. Εναντιωθήκαμε μαζί με τη Θασιακή Ένωση στο θέμα των δρομολογίων των πλοίων και την απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων που σχεδόν μηδένισαν τα δρομολόγια στην διάρκεια του χειμώνα.Το καλύτερο είναι  τα πράγματα να γυρίσουν στο πρότερο καθεστώς σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια.

»Συμμετέχουμε στην Τουριστική Επιτροπή με εκπρόσωπο που γνωρίζει τα τουριστικά θέματα, στην επιτροπή του ΙΚΑ και καταφέραμε να βοηθήσουμε πολλούς συναδέλφους στο μέτρο του δυνατού απέναντι σε ένα κράτος που είναι εναντίον μας και μας θεωρεί κλέφτες. Στείλαμε επιστολές προς την ΕΣΕΕ με συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν, όπως και στα αρμόδια υπουργεία για θέματα οικονομικής και εμπορικής φύσεως. Συναντηθήκαμε με τη δήμαρχο Καβάλας και τους αντιδημάρχους για να λύσουμε θέματα των πεζοδρόμων.

»Η δύναμη του Συλλόγου είναι τα μέλη του που πρέπει να βρίσκονται κοντά του και σε αμφίδρομη σχέση ενώνοντας τη φωνή μας. Δημιουργήσαμε στον τομέα της επικοινωνίας, λογαριασμό facebook, όπου ενημερώνονται όλοι για οτιδήποτε συμβαίνει στον Εμπορικό Σύλλογο και μέσα στο Φεβρουάριο θα κάνουμε τη νέα μας σύγχρονη ιστοσελίδα. Το πρώτιστο απ΄ όλα είναι να διατηρήσουμε την υγεία μας και την ψυχραιμία μας απέναντι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και εύχομαι υγεία, καλές δουλειές και του χρόνου να ξανασυναντηθούμε ως υπερδιπλάσια μέλη», είπε κατά τον χαιρετισμό του ο κ.  Λεμονίδης.

Στην συνέχεια τιμήθηκαν μέλη του Εμπορικού Συλλόγου που για πολλά χρόνια δραστηριοποιούνται στην αγορά της Καβάλας, μεταξύ αυτών, ο Θέμης Ανανιάδης, ως παλαιότερο μέλος του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Τιμήθηκαν, ακόμη, αρκετά μέλη του Συλλόγου που είναι  εγγεγραμμένα στα μητρώα του από την αρχή της ίδρυσής του.