Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης: Απολογισμός και κέρδη από τις εκθέσεις σε Ουτρέχτη και Κωνσταντινούπολη

Με βασικό θέμα τον απολογισμό από τη συμμετοχή του δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στις τουριστικές εκθέσεις της Ουτρέχτης, της Κωνσταντινούπολης και της Αυστρίας το τελευταίο δίμηνο, συνεδρίασαν την Τρίτη 31 Ιανουαρίου τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Καβάλας.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Αναστασία Ιωσηφίδου ξεχώρισε από την έκθεση της Ολλανδίας την επαφή με τον ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου σε κυκλοφορία τουριστικού περιοδικού προώθησης ελληνικών προορισμών στην Ολλανδία Γιώργο Νικολιδάκη, ο οποίος δέχτηκε να αφιερώσει άρθρα για την Καβάλα, όπως και την επαφή με πολλούς ιδιοκτήτες ιστοσελίδων από την Ολλανδία οι οποίοι, μέσω του ΕΟΤ, θα προωθήσουν τις ομορφιές της περιοχής.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση των Ολλανδών να συνδεθούν αεροπορικά με την Καβάλα, κάτι που θα οριστικοποιηθεί το προσεχές διάστημα.

Εξίσου θετικά αποτελέσματα αποκόμισε ο δήμος Καβάλας από τη συμμετοχή του σε έκθεση της Αυστρίας, όπου και με την εν λόγω χώρα θα υπάρξει απευθείας αεροπορική σύνδεση με το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος.

Όσον αφορά την ΕΜΙΤΤ 2017, η κ. Ιωσηφίδου τόνισε ότι και μόνο το γεγονός ότι η Καβάλα ήταν η μόνη ελληνική αποστολή που εκπροσώπησε την Ελλάδα, αποτελεί επιτυχία, η οποία επιβεβαιώνεται και από το ενδιαφέρον που έδειξαν για το περίπτερο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ τουριστικοί πράκτορες και επαγγελματίες της γειτονικής χώρας.

Όσον αφορά τον τουρισμό κρουαζιέρας, η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ πληροφόρησε ότι είχε επαφή με τον εκπρόσωπο της μεγάλης εταιρίας CELESTYAL, με σκοπό να εντάξει την Καβάλα στους προορισμούς των πλοίων της σε μόνιμη και πυκνότερη συχνότητα, ειδικά από την στιγμή που οι «μετοχές» κρουαζιέρας της Κωνσταντινούπολη έχουν πέσει λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Όσον αφορά τη συμμετοχή της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σε επόμενες εκθέσεις, μετά από πρόταση της κ. Ιωσηφίδου επήλθε μια αλλαγή και δε θα υπάρξει περίπτερο στην έκθεση της Στοκχόλμης, αλλά αντί αυτής η Καβάλα θα συμμετάσχει στην έκθεση του Βερολίνου 8-12 Μαρτίου 2017 και μάλιστα με έμφαση στον Προσκυνηματικό Τουρισμό.

Παρέμβαση Καπέτη για τον τρόπο που γίνεται ο απολογισμός

Το μέλος της Επιτροπής και εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής Μας Μιχάλης Καπέτης, ζήτησε από την κ. Ιωσηφίδου να καταθέτει αναλυτικά τους στόχους που θέτει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ πριν από τη συμμετοχή της σε κάθε έκθεση και κατόπιν να καταθέτει στα μέλη της Επιτροπής το πόσοι από αυτούς τους στόχους εκπληρώθηκαν, «για να γίνεται μια επαγγελματική δουλειά με βάση τα 60.000 που δαπανώνται για την συμμετοχή μας σε εκθέσεις», όπως είπε ο ίδιος. Παράλληλα, ζήτησε να μάθει τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται τα μέλη των αποστολών για να συμμετέχουν στις εκθέσεις, με την κ. Ιωσηφίδου να σχολιάζει ότι οποιοσδήποτε τουριστικός πράκτορας θέλει να συμμετάσχει, μπορεί ελεύθερα να το κάνει αυτόκλητα και δεν χρειάζεται την άδεια κανενός.