Η Καβάλα στην αγγλική τηλεόραση μέσω AirSea Show

Στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Καβάλας επισημοποιήθηκε και η αεροπορική σύνδεση του «Μέγας Αλέξανδρος» με Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Μινσκ με πέντε πτήσεις την εβδομάδα από τον Μάιο του 2017

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ειδήσεις για την Καβάλα και το πεδίο του Τουρισμού «έβγαλε» η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας για το 2017 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, κατά την οποία συζητήθηκαν έξι θέματα που αφορούσαν την παρουσίαση των νέων αερογραμμών Καβάλας-Ρωσίας, τη διοργάνωση του Kavala AirSea Show για το 2017, την παρουσίαση των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου, την οργάνωση των υπηρεσιών του, την οικονομική ενίσχυση των φορέων και το Πρόγραμμα Ενίσχυσης ΜΜΕ “Enterpise Europe Network”.

Δωρεά τριών υπολογιστών στο Ειδικό Γυμνάσιο Καβάλας

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης στην αρχή της συνεδρίασης, αναφέρθηκε στην απόφαση του ΕΒΕ να ενισχύσει το Ειδικό Γυμνάσιο που λειτουργεί φέτος για πρώτη φορά στην Καβάλα με την δωρεά τριών υπολογιστών, δείχνοντας για μια ακόμη φορά το κοινωνικό ενδιαφέρον των επιχειρηματιών του Νομού Καβάλας.

Η παραλαβή των τριών υπολογιστών έγινε από τον διευθυντή του Ειδικού Γυμνασίου, ο οποίος είπε πως πρόκειται για ένα Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο που εξυπηρετεί τα παιδιά τα οποία μέχρι τώρα πήγαιναν στη Δράμα για τα μαθήματά τους με λεωφορείο ή ταξί.

Στο Ειδικό Γυμνάσιο διδάσκονται τρεις ειδικότητες που είναι η Πληροφορική, η Γεωπονία και οι Εφαρμοσμένες Τέχνες, ενώ υπήρχε έλλειψη από υπολογιστές, οι οποίοι είναι απαραίτητοι στα μαθήματα και έτσι αποφασίστηκε από την διεύθυνση και τους γονείς των παιδιών να απευθυνθούν στο Επιμελητήριο ζητώντας την βοήθειά του, αίτημα που ικανοποιήθηκε.

Πάνω από 600 Ρώσοι με 5 πτήσεις την εβδομάδα στην Καβάλα

Στην παρουσίαση των νέων αερογραμμών που έγινε από την εκπρόσωπο του Ομίλου Μουζενίδη κ. Δελή, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και από τους επαγγελματίες τουρισμού του Νομού Καβάλας, αλλά και από την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, η οποία εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρό της Αναστασία Ιωσηφίδου και τον Διευθυντή της Στράτο Μαρουλά.

Η εταιρία «Ellinair» αποφάσισε να βάλει φέτος από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο 5 πτήσεις τακτικές–εμπορικές από την Ρωσία. Οι δύο θα είναι από την Αγία Πετρούπολη, δύο από την Μόσχα και μία από το Μινσκ της Λευκορωσίας.

«Για τον λόγο αυτό η κ. Δελή παρουσίασε εκτός πολλών άλλων πληροφοριών, το τουριστικό κομμάτι  και τον εμπορικό τουρισμό, ώστε να μάθουν οι Rώσοι τουρίστες που έρχονται, ποια καταστήματα πουλάνε διάφορα είδη και τι μπορούν να βρουν στην περιοχή μας, ώστε να έχουμε την μέγιστη ωφέλεια για την Καβάλα», σημείωσε ο κ. Τσατσούλης.

Η προσπάθεια από την εταιρία έχει γίνει, σημαντικά ποσά έχουν επενδυθεί και εξαρτάται από τους επιχειρηματίες το κατά πόσο θα εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία που δίνεται, για να κρατηθούν οι πτήσεις και την επόμενη χρονιά, αλλά και να φύγουν οι άνθρωποι που θα έρθουν εδώ ευχαριστημένοι κι αυτό αφορά και τους επαγγελματίες της πόλης (καταστήματα εστίασης, ξενοδοχεία κτλ).

«Στις περιόδους κρίσης», είπε ο κ. Τσατσούλης, «δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε επιλογή ούτε τουριστών, ούτε πελατών. Οι πέντε πτήσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές, αφού μπαίνει όλη η Καβάλα, η Θάσος και η Περιφέρεια στον τουριστικό χάρτη της Ρωσίας».

Η κ. Δελή μίλησε στη συνέχεια αναλυτικά για τις ενέργειες που κάνει η εταιρία «Ellinair» του Ομίλου Μουζενίδη για να στηρίξει την τοπική επιχειρηματικότητα, εξυπηρετώντας παράλληλα και τους τουρίστες.

Στην αγγλική τηλεόραση τον Μάρτιο η Καβάλα μέσω του AirSea Show

Στη συνεδρίαση έγινε από τον διευθυντή του Kavala AirSea Show Σμήναρχο Ι ε.α. Παναγιώτη Γεωργιάδη μια αναφορά υπενθύμισης, με εικόνες και διαφάνειες από τα πέντε χρόνια της διοργάνωσης. Υπήρξε περιγραφή της οργάνωσης, αναφορά στις χορηγίες, στους 30 φορείς που πήραν μέρος όλα αυτά τα χρόνια και πληροφορίες σχετικά με τις χώρες που συμμετείχαν, με την αποτίμηση να περιλαμβάνει 50 και πλέον σελίδες.

Η σημαντική είδηση που έδωσε ο κ. Γεωργιάδης ήταν ότι φέτος το History Channel ή το BBC θα αγοράσουν το ντοκιμαντέρ τριών ωρών που περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο την πτήση του Bristol Scout στην Θάσο και το Kavala AirSea Show 2016 και θα το προβάλουν τον Μάρτιο. «Αν υπάρχουν “εκρήξεις” προβολής από κάπου αλλού εκτός από τα μετρήσιμα κανάλια, δε θα πρέπει να απορήσουμε», είπε ο κ.  Γεωργιάδης.

«Αυτή τη στιγμή η επισκεψιμότητα του site της διοργάνωσης έχει φτάσει σε πολύ μεγάλο επίπεδο και η Ρωσία φτάνει μάλιστα τις 4.000 επισκέψεις, μια που έγινε αναφορά στις πτήσεις από εκεί, αλλά και άλλες 140 χώρες βλέπουν το Kavala AirSea Show. Ένα νούμερο που φτάνει τις 300.000 επισκέψεις και δείχνει την πόλη μας παντού», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Τσατσούλης υποσχέθηκε από την πλευρά του πως και φέτος το Επιμελητήριο θα συμμετέχει ως χορηγός στη διοργάνωση του Kavala AirSea Show 2017 με το ποσό των 5.000 ευρώ. Αν, ωστόσο, τα δύσκολα οικονομικά πάνε φέτος κάπως καλύτερα για το ταμείο του Επιμελητηρίου, τότε ίσως η χορηγία να αυξηθεί.