Δασικό Χωριό Παγγαίου: Η ανάπτυξη έρχεται μέσα από το… βουνό

Πρόταση του προέδρου της ΚΟΙΝΣΕΠ Λευτέρη Κοκκινίδη για λειτουργία Σχολής Συνοδών Βουνού βρήκε θετικό το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, που το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου φάνηκε να βλέπει θετικά, κατέθεσε το βράδυ της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου 2017 το μέλος της Διοίκησης της ΚΟΙΝΣΕΠ του Δασικού Χωριού Παγγαίου Λευτέρης Κοκκινίδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Σώματος.

Η ιδέα για τη δημιουργία Σχολής Συνοδών Βουνού είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίηση για τον κ. Κοκκινίδη που θα παρουσιάσει αναλυτικά την πρότασή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΙΝΣΕΠ. Εκείνο που προείχε για τον ίδιο σε αυτή τη φάση είναι να γνωρίζει αν την βλέπει θετικά το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου, επειδή στο εγχείρημα αυτό είναι πολύ χρήσιμη η συμβολή και η παρουσία του δήμου.

Ο κ. Κοκκινίδης συνομίλησε με κάποιους εκπαιδευτές της Σχολής Συνοδών Βουνού που λειτουργούσε στην Σταυρούπολη κι εκείνοι τον ενημέρωσαν ότι καλό θα ήταν να έχει τη συνδρομή του δήμου.

Σημειώνουμε ότι στο Δασικό Χωρίο Παγγαίου υπάρχει πλέον η ΚΟΙΝΣΕΠ, η οποία με αργά και σταθερά βήματα προχωρά στην επαναλειτουργία του και την αναβάθμιση των χώρων του. Σε πρώτη φάση λειτουργεί το café, το οποίο μάλιστα έγινε ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος για τους θαμώνες του, φιλοξενώντας ήδη διάφορα μουσικά events, όπως τη regue συναυλία που έγινε το καλοκαίρι.

Αναφέρουμε, επίσης, ενδεικτικά το disco πάρτι που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2017 με DJs που θα επιλέξουν μουσική από την παλιά εποχή της disco, ενώ πολύ πιθανό η βραδιά να μετατραπεί σε πάρτι μασκέ. Στα σχέδια της ΚΟΙΝΣΕΠ είναι να λειτουργήσει και ψησταριά, ενώ στις επόμενες προτεραιότητες της είναι η επαναλειτουργία του ξενώνα.

«Κάνουμε αργά και σταθερά βήματα ώστε να είναι η λειτουργία του Δασικού Χωριού βιώσιμη. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καταλληλότερος χώρος για την εκπαίδευση Συνοδών Βουνού από το Δασικό Χωριό. Φανταστείτε τι δυνατότητες θα διανοιχθούν στη συνέχεια, όταν από όλη την Ελλάδα θα μπορούν να έρχονται και να ξεναγούνται στο Παγγαίο τουριστικά γκρουπ από λάτρεις του βουνού.

»Παράλληλα, η λειτουργία μιας τέτοιας σχολής θα παρασύρει τον δήμο και την Περιφέρεια να κάνουν έργα στο Παγγαίο. Με χαρά διαπίστωσα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είδε αυτή την πρόταση θετικά και μου ανέθεσε να αρχίσω άμεσα τις επαφές με τις υπηρεσίες για να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τις σχετικές μελέτες. Αν όλες οι υπηρεσίες βοηθήσουν, σε ένα χρόνο μπορεί να είναι όλα έτοιμα», δήλωσε στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ο κ. Κοκκινίδης.

Εν τω μεταξύ το Δασικό Χωριό Παγγαίου είναι ο χώρος που έχει επιλεγεί για τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κοινωνικής και Οικονομικής Επιχειρηματικότητας το καλοκαίρι του 2017, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθούν ημερίδες και εκδηλώσεις, καθώς και εκθέσεις τοπικών και περιφερειακών προϊόντων.