Οι Ρώσοι στέλνουν στην Αλεξανδρούπολη μια εκκλησία… ξύλινη!

Κάτι σαν... προπομπός του μεγαλοπρεπούς ρωσικού ναού του Αγίου Βλαδίμηρου, αλλά από... ξύλο, πρόκειται να στηθεί μέσα στον Μάρτιο στο πρώην στρατόπεδο Ζήση στην πρωτεύουσα του Έβρου

Στις 25 Μαρτίου 2017 αναμένεται να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη μια ξύλινη εκκλησία από τη Ρωσία. Ο προκάτ ναός 75 περίπου τετραγωνικών μέτρων, κατασκευασμένος στην Αγία Πετρούπολη, θα στηθεί στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Ζήση που πρόσφατα παραχωρήθηκε δωρεάν και κατά χρήση από το υπουργείο Άμυνας στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως με σκοπό την ανέγερση από Ρώσους επενδυτές ενός μεγαλοπρεπούς ναού ρωσικής τεχνοτροπίας (κόστους 4,5 εκ. ευρώ) αφιερωμένου στον Άγιο Βλαδίμηρο (διαβάστε σχετικά εδώ).

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του εβρίτικου Τύπου, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη οι Ρώσοι κατασκευαστές του ναού προκειμένου να ετοιμάσουν τις υποδοχές και τις βάσεις που θα στηριχθεί. Η παραμονή τους θα έχει διάρκεια περίπου 12 ημερών. Ο ναός θα ενταχθεί κανονικά στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης και θα ενσωματωθεί στο οργανόγραμμα της Μητροπόλεως ως ενορία.

Υπενθυμίζεται ότι η παραχώρηση του στρατοπέδου Ζήση στη Μητρόπολη χωρίς αντίτιμο τη στιγμή που το υπουργείο Άμυνας ζητάει από τον δήμο Καβάλας ετήσιο ενοίκιο 5% επί της αξίας του στρατοπέδου Ασημακοπούλου έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις και έχει «ανάψει» για τα καλά τη συζήτηση (διαβάστε σχετικά εδώ).