Δήμητρα Τσανάκα: Η Καλαμίτσα ανήκει στους Καβαλιώτες

Για δούλεμα «ψιλό γαζί» στο θέμα της ακτής κάνει λόγο η δήμαρχος Καβάλας και ζητά έμμεσα από την τοπική κοινωνία να βγει μπροστά για να παραμείνει η Καλαμίτσα ανοιχτή και δωρεάν για όλους

Επίσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή πραγματοποίησε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και συζήτησε το θέμα του ΤΑΡ.

Η κ. Τσανάκα θυμίζει ότι πριν από τα Χριστούγεννα είχε καλέσει όλους τους φορείς και τους βουλευτές, τους οποίους και παρακάλεσε να ξεκινήσει μία συζήτηση, δεδομένου ότι οι πολίτες έχουν διάφορα ερωτήματα, στα οποία θα πρέπει κάποιος να απαντήσει.

«Ζήτησα από τους βουλευτές του Νομού να μας κλείσουν ραντεβού με έναν υπηρεσιακό παράγοντα που να γνωρίζει το θέμα, όπως και με επιστήμονες για να μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών. Από τότε μέχρι και σήμερα δεν έγινε τίποτα. Ξαφνικά, διαβάζω στον Τύπο ότι επίκειται συζήτηση με τους Περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας. Προφανώς, θέλουν να με αποφύγουν. Ας κάνουν ό,τι νομίζουν. Επειδή όμως ο δικός μας Περιφερειάρχης είναι καινούργιος, θεώρησα πως πρέπει να τον ενημερώσω πριν κατέβει  στην Αθήνα, για να ξέρει τι γίνεται.

»Πήγα στη συνάντηση με τους χάρτες που έχω, λόγω του ότι ο κ. Μέτιος δεν είναι θεωρητικός άνθρωπος. Πολύ σύντομα, με όσα του είπα, κατάλαβε τι συμβαίνει ακριβώς. Με ρώτησε μάλιστα αν όλη αυτή η φασαρία γίνεται για τα 5 χιλιόμετρα που θα πρέπει να περάσει ο αγωγός έξω από την καλλιεργήσιμη γη. Αυτό που πλέον εύχομαι, είναι να πάνε όλα καλά», δηλώνει η δήμαρχος.

Η κ. Τσανάκα γνωστοποιεί ότι δεν έγινε απολύτως καμία κουβέντα για τα αντισταθμιστικά οφέλη, αν και είναι ένα θέμα το οποίο έχει θέσει πολλές φορές. «Προσωπικά, δε βλέπω να γίνεται τίποτα. Μακάρι να πάνε όλα καλά, αλλά για το θέμα του ΤΑΡ είμαι απαισιόδοξη. Καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την πατρίδα μας, αλλά θα πρέπει και η άποψη της τοπικής κοινωνίας να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη», σημειώνει η δήμαρχος Καβάλας.

Με την κοινωνία μπροστά δεν πρόκειται να δώσουμε την Καλαμίτσα σε κανέναν

Όσον αφορά το θέμα των διεκδικήσεων του δήμου Καβάλας, η δήμαρχος δηλώνει επίσης απαισιόδοξη. «Λυπάμαι πάρα πολύ. Αν δεν υπάρχει κάποιος υπουργός να παίρνει αποφάσεις, δεν γίνεται τίποτα. Οι βουλευτές κάνουν φιλότιμες προσπάθειες μόνο για να κλείσουν τα ραντεβού και ως εκεί. Για το θέμα της Καλαμίτσας αρχίζει να εδραιώνεται μέσα μου η βεβαιότητα πως δε θέλουν να τη δώσουν, γι’ αυτό και βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες.

»Εφόσον πάει στο νέο Ταμείο που γίνεται γι’ αυτόν τον σκοπό, μπορεί κάποιος ιδιώτης να θέλει την πάρει. Προσωπικά, πίστευα και πιστεύω ότι η Καλαμίτσα ανήκει στους Καβαλιώτες. Με την κοινωνία μπροστά, δεν πρόκειται να την δώσουμε σε κανέναν. Θα κάνουμε υπομονή μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου. Είναι δικιά μας και θέλουμε να κάνουμε τα μπάνια μας αξιοπρεπώς και δωρεάν. Όση υπομονή και να έχουμε, κάπου αισθάνομαι ότι μας δουλεύουν “ψιλό γαζί”. Και αυτό το αισθάνονται όλες οι παρατάξεις, μαζί και ο κόσμος», σχολιάζει η κ. Τσανάκα.

Θα πολεμήσουμε για να γίνουν δεκτά όλα μας τα αιτήματα

Η κ. Τσανάκα γνωστοποιεί επίσης ότι με την ευκαιρία της βράβευσης του δήμου Καβάλας και της ίδιας από τον ΣΕΓΑΣ στις 17 Φεβρουαρίου 2017 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα επιδιώξει επαφές και με κυβερνητικούς παράγοντες για τα ανοιχτά θέματα της Καβάλας. «Με την ευκαιρία αυτή παρακάλεσα τους βουλευτές να κλείσουν ένα ραντεβού και ελπίζω να τα καταφέρουν, προκειμένου να θέσω στο αρμόδιο υπουργείο και το θέμα του παλιού Νοσοκομείου. Για να κάνουν δεκτά όλα τα αιτήματά μας, που είναι άκρως σημαντικά για τον δήμο μας και εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια, θα πρέπει να κινηθούμε σε πολλά επίπεδα», αναφέρει η ίδια.