Πτήσεις… ανάπτυξης στο αεροδρόμιο της Καβάλας «βλέπει» η Fraport

Επίσκεψη του Διευθύνοντα Συμβούλου της Fraport Greece Alexander Zinell στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο και υπόσχεση για αύξηση της επιβατικής κίνησης στο «Μέγας Αλέξανδρος»

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου 2017 στο γραφείο του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinell στο πλαίσιο συνάντησης γνωριμίας, μαζί με τον διευθυντή του αεροδρομίου της Καβάλας Νίκο Δασκάλου, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του μόλις εγκατασταθεί η εταιρία στα μέσα Μαρτίου στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», παρουσία και του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα τουρισμού στην ΠΑΜ-Θ Μιχάλη Αμοιρίδη.

Χαιρετίζοντας τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fraport στην Ελλάδα ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι ο ίδιος όπως και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, αλλά και ο κ. Αμοιρίδης, πιστεύουν ότι η εταιρία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που θα συμβάλλει τα μέγιστα για την ανάπτυξη του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος».

«Εκείνο που ενδιαφέρει όμως περισσότερο από όλα είναι να υπάρχει ανάπτυξη στους εμπορικούς, τουριστικούς και επιβατικούς τομείς», πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Alexander Zinell είπε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ προκειμένου να δημιουργήσουμε συνέργειες και συνεργασίες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να πετύχουμε μαζί τους κοινούς μας στόχους.

»Πρώτος στόχος είναι να αυξηθεί η επιβατική κίνηση και οι ευκαιρίες της επιχειρηματικότητας  γενικότερα στην περιοχή μας. Υπάρχουν αναπτυξιακές προοπτικές για το αεροδρόμιο και για τον λόγο αυτό γίνονται επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τώρα, ενώ θα γίνουν και άλλες επενδύσεις 300 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στην επόμενη τετραετία».

Νέες θέσεις εργασίας

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας ο κ. Alexander Zinell διαβεβαίωσε ότι «ήδη έχουμε στελεχώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις θέσεις στο αεροδρόμιο, ενώ θα γίνουν και άλλες προσλήψεις το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, προχωράμε το κομμάτι της Πυροσβεστικής, το οποίο θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, όπως επίσης θα υπάρξουν και νέες προοπτικές και συνεργασίες χρόνο με το χρόνο».

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Μαρκόπουλος χάρισε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fraport Greece μια γκραβούρα που αναπαριστά τους Αρχαίους Φιλίππους και τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, «με σκοπό να αναδείξουμε συμβολικά ότι το αεροδρόμιο μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής ευρύτερα, λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστής σε όλους τους τομείς», όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Με τη σειρά του ο κ. Alexander Zinell χάρισε στον κ. Μαρκόπουλο μια μινιατούρα ενός οχήματος μεταφοράς επιβατών και προσωπικού αεροδρομίων.