Μια ομάδα νέων επιστημόνων έχει ένα όραμα για τους Φιλίππους

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 η πρώτη άτυπη συνάντηση και παρουσίαση της δράσης της ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους”

Η επιστημονική ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, καλεί νέους και παλιούς επιστήμονες, πολίτες και οργανισμούς με ενδιαφέρον και γνώση για την περιοχή των αρχαίων Φιλίππων, δηλαδή των Τενάγειων και Παρατενάγειων περιοχών των δήμων Καβάλας, Παγγαίου, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Δράμας και Αμφίπολης, σε μια παρουσίαση της δράσης της ομάδας, του οράματος της και της ανάγκης που υπάρχει για την συσπείρωση όλων νέων επιστημόνων – ενεργών πολιτών – οργανισμών γύρω από ένα αναπτυξιακό σχέδιο για την περιοχή που μπορεί να διαμορφώσει ένα λαμπρό μέλλον για όλους μας. Στην άτυπη αυτή συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, στις 18:00, στο αναψυκτήριο του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων, θα βρίσκονται οι 3 υπο-ομάδες των “Οψόμεθα εις Φιλίππους” (Τουρισμού, Πολιτισμού και Αγροτοπεριβάλλοντος), τα μέλη των οποίων θα σας εξηγήσουν τους σκοπούς τους και το πώς μπορείτε να ενταχθείτε σε αυτές.

Πρόγραμμα

18:00 – 19:00 – Τι είναι η Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” και τι είναι το Πάρκο Φιλίππων.
19:00 – 20:00 – Τι είναι οι ομάδες Τουρισμού, Πολιτισμού και αγροτοπεριβάλλοντος και σε τι δραστηριοποιούνται.
20:00 – 21:00 – Ανοιχτή συζήτηση και εγγραφές νέων μελών.

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” αποτελείται από νέους αλλά και εμπειρότερους επιστήμονες, με ενασχόληση σε διαφορετικά πεδία ενδιαφέροντος , όπως ο τουρισμός, η διαχείριση πολιτισμού, η αρχιτεκτονική, η γεωπονία, η αγροτική παραγωγή, η υδραυλική μηχανική, η οικονομική ανάλυση, η στρατηγική διοίκηση , η αρχαιολογία, η μουσειολογία, η γεωλογία κ.α. Σκοπός της ομάδας είναι να δημιουργήσει μια θερμοκοιτίδα επιστημόνων και μία δεξαμενή επιστημονικών ιδεών που θα πηγάζουν από τον κοινωνικό ιστό και θα ασχολούνται αποκλειστικά με την βελτίωση και ανάδειξη της περιοχής παρέμβασης και των όμορων δήμων. Το αντικείμενό της θα είναι μελετητικό, συμβουλευτικό, συντονιστικό και εκπαιδευτικό.

Στόχος της ομάδας επιστημόνων είναι η ανάπτυξη και υλοποίηση ενός ολιστικού μοντέλου ανάπτυξης με έμφαση στην περιοχή (region), μέσα από το οποίο θα γεννηθεί ένας ενδογενής- αυτοτροφοδοτούμενος προορισμός αριστείας. Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να υποστηρίξουν, με όποιον τρόπο μπορούν, το έργο και τις δράσεις των “Οψόμεθα εις Φιλίππους”. Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας, την αποστολή των στοιχείων σας καθώς και του πεδίου της επιστημονικού σας αντικειμένου στο [email protected]. Link συνάντησης στο Facebook εδώ.

Κεντρική φωτό: Ο κάμπος των Φιλίππων, του Φώτη Μαυρουδάκη