ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για ΕΦΚΑ: Ανακούφιση στην αγορά της Καβάλας-Τέλος στη γαλάζια προπαγάνδα

Η τοπική οργάνωση διαψεύδει όσους έκαναν λόγο για «τρέλα» και «σφαγή» στο νέο Ασφαλιστικό Σύστημα

Με αφορμή την έκδοση των νέων «ειδοποιητηρίων» του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που αφορούν στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών για τους επαγγελματίες (και) της Καβάλας, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας με ανακοίνωσή του τονίζει το γεγονός ότι το 80% καλείται να πληρώσει λιγότερα σε σχέση με τα όσα πλήρωνε στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ). Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Όταν δεν συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί μας, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα

«Τέλος βάζουν στην προπαγάνδα περί ισοπέδωσης της αγοράς τα “ειδοποιητήρια” που αφορούν τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ (νυν ΕΦΚΑ), καθώς περίπου το 80% καλείται  να πληρώσει λιγότερα. Ειδικότερα στην αγορά της Καβάλας, η ανακούφιση των περισσότερων εμπόρων είναι εμφανής. Κυρίως αυτών που ανήκουν στις μικρές εισοδηματικές κλίμακες μιας που πλέον, καλούνται να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα με το εισόδημα τους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες μιας άθλιας προπαγάνδας, που στόχο είχε να τρομοκρατήσει τους μικροεμπόρους. Τελικά, η πραγματικότητα απέδειξε πως μέσα στο σφιχτό δημοσιονομικό πλαίσιο, οι χαμηλοεισοδηματίες ανακουφίστηκαν, όσον αφορά τουλάχιστον τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Εξάλλου, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που άνθρωποι με θεσμικό ρόλο μιλούσαν για “τρέλα”, “σφαγή” και προδιαγεγραμμένο τέλος της μικρής επιχειρηματικότητας, αναφερόμενοι στο νέο ασφαλιστικό. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνταν και οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ στις δημόσιες εμφανίσεις τους, όταν μιλούσαν για αφανισμό της επιχειρηματικότητας, κλείσιμο καταστημάτων, εισφοροεπιδρομή κτλ.

Η αγορά της Καβάλας περνά, τα χρόνια της κρίσης, δύσκολες μέρες. Οι μικρές επιχειρήσεις (όσες δεν έχουν κλείσει) δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει όσους με ζήλο θέλουν να επανέλθουν στην εξουσία σε βάρος της κοινωνίας. Ο δρόμος για την ουσιαστική ανακούφιση των εμπόρων που φτωχοποιήθηκαν μέσα στην κρίση, είναι μακρύς.

Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες στις πλάτες των μικροεμπόρων σταματούν εδώ».