Ταξίδι Λήμνο-Καβάλα για μια ανανέωση διπλώματος!

Μια ακόμη ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας made in Greece

Αν κάποιος οδηγός, κάτοικος Μυτιλήνης, Λήμνου ή Ικαρίας χρειαστεί να ανανεώσει το δίπλωμα οδήγησής του, θα πρέπει να ταξιδέψει μέχρι τη Χίο ή την… Καβάλα. Με βάση με νέα διάταξη νόμου που τέθηκε σε ισχύ από τις 11 Νοεμβρίου του 2016 για ανανέωση διπλώματος, οι οδηγοί δεν περνάνε πλέον από υγειονομική επιτροπή -όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα- αλλά θα χρειασθούν βεβαιώσεις τριών ειδικοτήτων γιατρών, ενός παθολόγου, ενός οφθαλμίατρου και ενός ωριλά (για την ακοή) οι οποίοι θα πρέπει να είναι συμβεβλημένοι με το Υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας Τα Νέα της Λέσβου, στη Μυτιλήνη υπάρχει οφθαλμίατρος και παθολόγος που είναι συμβεβλημένοι με το Υπουργείο Μεταφορών, δεν υπάρχει όμως… ωριλά και ο πιο κοντινός συμβεβλημένος γιατρός βρίσκεται στη Χίο! Οι Λημνιοί, αντίστοιχα, έχουν την… επιλογή να ταξιδέψουν ως την… Καβάλα!

«Το μόνο που έχουμε καταφέρει είναι τουλάχιστον να έχουν την επιλογή οι οδηγοί να ταξιδέψουν σε όποια περιοχή επιθυμούν όπου υπάρχει συμβεβλημένος ωριλά με το Υπουργείο Συγκοινωνιών για να τους δώσει τη βεβαίωση. Αυτό βοηθά πάρα πολύ τους Λημνιούς οι οποίοι έχουν την επιλογή να ταξιδέψουν μέχρι την Καβάλα που είναι πιο κοντά (από τη Χίο) για να πάρουν τη βεβαίωση» δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου» ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Γιώργος Γουγούλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπηρεσία του έχει ενημερώσει επανειλημμένα το αρμόδιο Υπουργείο για το πρόβλημα που δημιουργείται, το οποίο σημειωτέον αντιμετωπίζουν και άλλες νησιωτικές περιοχές. «Κατανοούμε τους λόγους που οδήγησαν στην λήψη αυτής της απόφασης γιατί και η δευτεροβάθμια επιτροπή που εξέταζε τα αιτήματα ανανέωσης διπλωμάτων, ήταν δυσκίνητη και υπήρχαν καθυστερήσεις όμως αυτό που προτείνουμε είναι τουλάχιστον να έχουν το δικαίωμα οι κάτοικοι ενός νησιού όπου δεν υπάρχει συμβεβλημένη ειδικότητα γιατρού, να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο για τη βεβαίωση».