Οψόμεθα εις Φιλίππους: Το πρώτο βήμα έγινε, σειρά έχει η εγγραφή νέων μελών

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση γνωριμίας στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων

Με επιτυχία στέφθηκε η ανοιχτή συγκέντρωση που διοργάνωσε, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 η Επιστημονική Ομάδα Οψόμεθα εις Φιλίππους στο αναψυκτήριο του Αρχαιολογικού χώρου Φιλίππων. Το «παρών» έδωσαν πολλοί συμπολίτες από την Καβάλα, τη Δράμα και τις Σέρρες, οι οποίοι θέλησαν να γνωρίσουν τα μέλη της ομάδας, το έργο τους και τις προοπτικές συνεργασίας που ανοίγει η δράση της.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του διατοπικού προγράμματος «Πάρκο Φιλίππων» από τα μέλη της ομάδας Ιωάννη Γκίκα και Αλκμήνη Παπαϊωάννου. Η παρουσίαση στράφηκε γύρω από τα σημεία ενδιαφέροντος που έχουν καταγραφεί στην περιοχή των αρχαίων Φιλίππων και στους βασικούς αναπτυξιακούς άξονες που μπορούν να προσδώσουν οφέλη στην περιοχή (αγροτική παραγωγή και περιβάλλον, πολιτισμός, τουρισμός).

Στη συνέχεια, τα μέλη της ομάδας κάλεσαν τους συγκεντρωθέντες να καθίσουν σε 3 “στρογγυλές τράπεζες” και να συζητήσουν μαζί τους για το αντικείμενο του κάθε ενός από τους 3 αναπτυξιακούς πυλώνες στους οποίους έχουν διαχωριστεί οι Οψόμεθα εις Φιλίππους (Τουρισμού, Πολιτισμού και Αγροτοπεριβάλλοντος).

Οι συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την δράση και το όραμα των μελών της, κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις και παραινέσεις και δεσμεύτηκαν ότι θα συνεισφέρουν, από τη δική τους σκοπιά, στον σκοπό της ομάδας: την “ενοποίηση και ανάδειξη της Τενάγειας και Παρατενάγειας περιοχής κάτω από μια κοινή ταυτότητα (brand), στην ανάπτυξη κοινής στρατηγικής, δράσεων και επενδύσεων, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μετατροπή αυτού του αγροτο-πολιτιστικού περιβάλλοντος μεγάλης ιστορικής και εθνικής σημασίας, σε έναν προορισμό παγκόσμιας ακτινοβολίας.”.