Εργοανάπτυξη ΑΕ: Περιμένοντας τα πορίσματα νομικών και λογιστών

Ο νέος πρόεδρος της εταιρίας Αλέξανδρος Ιωσηφίδης προτίθεται να ενημερώσει σχετικά και την κοινωνία της Καβάλας

Στον απόηχο της συζήτησης των παραιτήσεων στην Εργοανάπτυξη ΑΕ κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (διαβάστε περισσότερα εδώ), ο νέος πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Αλέξανδρος Ιωσηφίδης μίλησε στο ALPHA Radio 88.6 σχετικά με τις εξελίξεις τόσο στα «εσωτερικά» της εταιρίας όσο και με τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση των Λουτρών των Ελευθερών.

Ο κ. Ιωσηφίδης ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του στις 18 Ιανουαρίου 2017. «Προσωπικά, έθεσα δύο θέματα σε προτεραιότητα. Το πρώτο αφορούσε sτον διαγωνισμό των Λουτρών των Ελευθερών, το πιο σημαντικό θέμα της επικαιρότητας σχετικά με την Εργοανάπτυξη και το δεύτερο τα οικονομικά δεδομένα και τις  υποχρεώσεις που έχω ως πρόεδρος της ανώνυμης αυτής εταιρίας. Τα οικονομικά τα έχουν αναλάβει οι λογιστές. Με το που θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, θα ενημερώσω αναλυτικά πρώτα το ΔΣ της εταιρίας που αποτελείται από επτά άτομα και στη συνέχεια την κοινωνία της Καβάλας», είπε ο πρόεδρος.

Όσον αφορά τα Λουτρά των Ελευθερών, το ΔΣ της Εργοανάπτυξη ΑΕ συνεδρίασε σχετικά την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017. «Επειδή υπήρχε μία αίτηση από  έναν ενδιαφερόμενο, με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου, θεώρησα σωστό να προτείνω στο ΔΣ να έρθουμε σε επαφή με γνωστό δικηγορικό γραφείο που ασχολείται με θέματα Διοικητικού Δικαίου, το γραφείο του κ. Ρέμελη, επιφανούς καθηγητή της επιστήμης του Διοικητικού Δικαίου, να μας δώσει μία νομική γνωμοδότηση για  να δούμε τι θα πράξουμε επί της αίτησης. Οπότε, είμαστε σε αναμονή αυτής της γνωμοδότησης, επί της οποίας θα κληθεί να αποφασίσει το ΔΣ για το τι μέλλει γενέσθαι. Φυσικά, δεν μπορώ να προδικάσω την γνωμοδότηση ή την απόφαση του ΔΣ και πότε αυτή θα βγει. Τέτοιες όμως γνωμοδοτήσεις δεν βγαίνουν σε μία ημέρα. Οπότε, περιμένουμε για να συνεχίσουμε με τα περαιτέρω».