Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων: Συνέντευξη Τύπου με «καρφιά» κατά του Εργατικού Κέντρου Καβάλας

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των ιδιωτικών υπαλλήλων στη Γενική Συνέλευση της Κυριακής 12 Μαρτίου 2017 - Ενημέρωση για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και συντονισμός για την Εργατική Πρωτομαγιά

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας 6 Μαρτίου 2017 συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει ταμ έλη του σχετικά με τη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, στις 11:30, στο Ξενοδοχείο Esperia στην Καβάλα.

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Γιαγκίδης κάλεσε τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που εργάζονται σε επιχειρήσεις και καταστήματα της Καβάλας να ακούσουν όσα θα ειπωθούν και να ενημερωθούν για τα τελευταία αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται. Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία των δηλώσεών του.

«Χτίζουν» τα συμφέροντα εργοδοτών και μονοπωλίων πάνω στα συντρίμμια της ζωής μας!

«Η κυβέρνηση, οι εργοδότες, η ΕΕ, το ΔΝΤ φέρνουν καινούργια μέτρα, αν και υποτίθεται ότι διαπραγματεύονται για τα δικά μας συμφέροντα. Όλα αυτά όμως είναι ψέματα! Διαπραγματεύονται για τα συμφέροντα των εργοδοτών, τα συμφέροντα των μονοπωλίων και βλέπουν ποιος θα κερδίσει περισσότερα πάνω στα… συντρίμμια της ζωής μας. Στο τέλος αυτών των διαπραγματεύσεων, θα μας στείλουν τη “λυπητερή”. Μια “λυπητερή” που θα έρθει να προστεθεί πάνω στα προηγούμενα μέτρα».

Όλα ψηφισμένα και προαποφασισμένα

«Έρχονται τώρα να κάνουν μειώσεις στο αφορολόγητο, μισθών, συντάξεων, να χτυπήσουν τις εργασιακές σχέσεις και να απελευθερώσουν τις απολύσεις. Θέλουν δε, να προχωρήσουν με πιο γρήγορο ρυθμό τις ιδιωτικοποιήσεις. Αυτές είναι απαιτήσεις του ΣΕΒ, των βιομηχάνων και της ΕΕ, που δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Άλλωστε, όλα αυτά ήταν ψηφισμένα και προαποφασισμένα από το τρίτο μνημόνιο από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι».

ΓΣΕΕ-ΕΥΚ βάζουν «πλάτη» στα μονοπώλια

«Πλάτες σε όλα αυτά κάνει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία υποτίθεται ότι κάνει κριτική στην κυβέρνηση και από την άλλη συνομιλεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας, στηρίζοντας τα μονοπώλια. Στην ίδια γραμμή βρίσκεται και το Εργατϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας, γιατί η κύρια δράση του και οι συζητήσεις είναι στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, κρύβοντας  το πού θα είναι αυτή. Στην περιοχή μας πχ έχουμε επένδυση των φυτώριων με την γεωθερμία που τη “χάρισαν”, έχοντας όμως 200 εργάτριες να δουλεύουν νυχθημερόν. Οι δικές μας πραγματικές ανάγκες έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα και αυτό που ενδιαφέρει είναι το πώς θα κερδίσουν οι εργοδότες περισσότερα».

Το ΕΥΚ έχει την αίθουσά του κλειδωμένη για τα Σωματεία

«Εδώ υπάρχει εντεταλμένη υπηρεσία από την εργοδοσία να βάζει τρικλοποδιά σε κάθε Σωματείο που προσπαθεί να οργανώσει την πάλη του. Για όλους αυτούς τους λόγους που θέλουμε να αναπτύξουμε, καλούμε όλους τους συναδέλφους την Κυριακή το πρωί στο ξενοδοχείο Esperia, κι αυτό γιατί το ΕΥΚ δεν ανοίγει την αίθουσα εκδηλώσεων για να συγκεντρωθούμε εκεί, όπως την έχει κλειδωμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.  Πιστεύουμε ότι η πραγματική αντιπαράθεση στα μέτρα αυτά πρέπει να δοθεί στον δρόμο και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι εργαζόμενοι απεργιακά και με αφορμή την Πρωτομαγιά, να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα που έρχονται για να τα φρενάρουν».