Έρχονται κινητοποιήσεις στα Πετρέλαια;

Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων εξουσιοδότησε «ομόφωνα και εν λευκώ» το ΔΣ του Σωματείου «για κάθε μορφής κινητοποίηση και απόφαση»

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, στο Ξενοδοχείο Oceanis, η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στην Καβάλα Oil «Το Βαρέλι» με το μεγαλύτερο μέρος των εγγεγραμμένων μελών να δίνουν το «παρών». Οι λεπτομέρειες της Συνέλευσης έγιναν γνωστές από τον ιστότοπο των εργαζομένων prinosoil blogspot όπου γίνεται αναφορά στις εισηγήσεις που προηγήθηκαν των αποφάσεων που ελήφθησαν.

Εκεί, διαβάζουμε ότι όλες οι αποφάσεις ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, μετά τις τοποθετήσεις του προέδρου του Σωματείου Μανώλη Κελαϊδάκη και του προέδρου του Συνεταιρισμού Βαγγέλη Παππά.

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με τη Διοίκηση των Πετρελαίων για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η προηγούμενη που είχε υπογραφεί έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2016 και μέχρι την παρέλευση του τριμήνου της Μετενέργειας, στις 31 Μαρτίου 2017 δηλαδή, εργαζόμενοι και εργοδοσία θα πρέπει να τα έχουνε «βρει».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου να εξουσιοδοτήσει «ομόφωνα και εν λευκώ» τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου «για κάθε μορφής κινητοποίηση και απόφαση» και η επισήμανση ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρόκειται να τεθεί το τρίπτυχο «Ασφάλεια – Οργανόγραμμα – Οικονομικά».