Παγκόσμια προβολή της Θάσου το βρετανικό ντοκιμαντέρ για το Bristol Scout (βίντεο+φωτό)

"Rebuilding History", Λονδίνο, 11 Απριλίου 2017: «Λαμπερή» πρεμιέρα της ταινίας για το ιστορικό διπλάνο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου που είχε «εμφανιστεί» στο Kavala AirSea Show 2016

Η ιστορία του Bristol Scout, του ιστορικού διπλάνου του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου που ανακατασκεύασε ο David Bremner έγινε ταινία, με την πρεμιέρα να έχει οριστεί για την Τρίτη 11 Απριλίου 2017 στο Λονδίνο, σε μια εκδήλωση-γκαλά με πολλές «υψηλές» παρουσίες που αναμένεται να στρέψει τα «φώτα» επάνω στην Ιστορία αλλά και την περιοχή μας, αφού εκτός από την εντυπωσιακή ρέπλικα του Scout, στο ντοκιμαντέρ «πρωταγωνιστεί» και η Θάσος μέσω του Kavala AirSea Show.

Υπενθυμίζεται ότι στη διοργάνωση του 2016, η πανηγυρική έναρξη των εκδηλώσεων έγινε στη Θάσο, στο αεροδρόμιο του Καζαβιτίου, εκεί όπου 100 χρόνια πριν, το πρώτο αεροπλάνο που είχε προσγειωθεί ήταν το Bristol Scout με πιλότο τον παππού του David Bremner, Donald.

Δείτε εδώ το επίσημο trailer του ντοκιμαντέρ για το Bristol Scout:

Bristol Scout Trailer 2 from Stephen Saunders Prod/Director on Vimeo.

Χρειάστηκαν 14 ολόκληρα χρόνια για να μπορέσει ο David Bremner να ανακατασκευάσει πλήρως το Bristol Scout, βασιζόμενος σε γνήσια σχέδια αλλά και υλικά. Έκτοτε, έχει αφιερωθεί στην προβολή της ιστορίας του, πετώντας το σε διάφορες ανά τον κόσμο εκδηλώσεις.

Το ντοκιμαντέρ “Rebuildung History”, σε παραγωγή και σκηνοθεσία Stephen Saunders «ακολουθεί» τον David Bremner και καταγράφει την ιστορία της ανακατασκευής του Bristol Scout, ενώ περιλαμβάνει αρκετά πλάνα από το «πέρασμά» του από τη Θάσο το καλοκαίρι του 2016. Το σπικάζ έχει γίνει από τον δημοφιλή Βρετανό ηθοποιό Robert Llewellyn.

Στιγμιότυπο από τη βράβευση του David Bremner από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, το καλοκαίρι του 2016 στον Πρίνο
Το Bristol Scout στην πανηγυρική έναρξη των εκδηλώσεων του Kavala AirSea Show 2016 στη Θάσο