Συμβασιούχοι δήμου Καβάλας: Στάση εργασίας και συνάντηση με Κουρουμπλή

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τους αφήσει στην τύχη τους-Δυναμικές κινητοποιήσεις ενόψει αν δε λυθεί άμεσα το θέμα των πληρωμών τους

Με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου του δήμου Καβάλας το μεσημέρι της Τρίτης 21 Μαρτίου 2017 στο δημαρχείο της Καβάλας, ενώ την ίδια μέρα πραγματοποίησαν στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του δημαρχείου.

Οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και με τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου, μεταφέροντάς τους, μεταξύ άλλων, ότι παραμένουν για τρεις και πλέον μήνες απλήρωτοι, με το πρόβλημα να έχει πάρει κοινωνικές διαστάσεις, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, καθώς πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Οι βουλευτές δήλωσαν ότι ήδη μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία είναι στα σκαριά, ενώ παρακολουθούν το θέμα από την αρχή, ψάχνοντας λύση, με τον κ. Εμμανουηλίδη να αναφέρει, επίσης, ότι το πρόβλημα το κληρονόμησε η κυβέρνηση και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχουν σκύψει πάνω του για να λυθεί όσο πιο άμεσα γίνεται.

Οι εργαζόμενοι κάλεσαν την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι έχει ευθύνες κι ότι δεν μπορεί να μεταθέτει το θέμα αλλού, μιας και όπως είπαν, τους εργαζόμενους δεν τους ενδιαφέρει το γραφειοκρατικό του πράγματος, αλλά να πληρωθούν αυτά που έχουν δουλέψει. Μάλιστα, προανήγγειλαν ότι αν δε δοθεί λύση, θα προχωρήσουν άμεσα σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως είναι το κλείσιμο δρόμων ή οι καταλήψεις.

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει τους εργαζόμενους στην τύχη τους. Είναι ένα ζήτημα για το οποίο όταν ήμουν υπουργός Εσωτερικών περάσαμε μια τροπολογία για παράταση των συμβάσεων, όμως υπάρχει ένα ζήτημα που έχει προκύψει με την άρνηση ορισμένων επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου να νομιμοποιήσουν αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής κατά τη σύντομη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ δέχτηκε άμεσα το αίτημά τους για συνάντηση, παρά το ότι δεν ήταν στο πρόγραμμά τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα συναντηθώ με όποιον το ζητήσει. Άλλωστε γι’ αυτό ήρθα».