Όλα έτοιμα για την αλλαγή… «πιλότου» στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος»

Καλύφθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη λειτουργία του υπό τη διεύθυνση της Fraport Greece, με τον νέο υπεύθυνο του αεροδρομίου Νίκο Δασκάλου να σημειώνει ότι το αεροδρόμιο βρίσκεται σε πάρα πολύ κατάσταση σε σύγκριση με τα υπόλοιπα 13 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας

Όλα είναι έτοιμα από την εταιρία Fraport Greece για να λειτουργήσει το αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος». Ήδη έχει επιλεγεί το προσωπικό που θα δουλέψει, έχουν γίνει οι συμφωνίες με τους προμηθευτές, τους κατασκευαστές και τους εμπόρους και έχουν κλείσει όλες οι επαφές με τους απαραίτητους συνεργάτες ώστε από την επόμενη εβδομάδα να αρχίσει η λειτουργία του αεροδρομίου, όπως και των υπολοίπων 13 αεροδρομίων που περνούν πλέον στην δικαιοδοσία της.

Παράλληλα, έχουν γίνει συμφωνίες με τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στην πρώτη περίπτωση οι αστυνομικοί θα είναι υπεύθυνοι για τους ελέγχους που θα γίνονται κατά τις επιβιβάσεις και αποβιβάσεις των επιβατών, ενώ η Πυροσβεστική θα αναλάβει τον Πυροσβεστικό Σταθμό που θα εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο.

Αυτά ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 28 Μαρτίου κατά τη συνάντηση των επικεφαλής της εταιρίας στο ξενοδοχείο Lucy, ενώ το μέρος της συνάντησης απασχόλησε το σενάριο ενός αεροπορικού ατυχήματος που πιθανά να συμβεί και η άμεση αντιμετώπισή του. Εξετάστηκαν επίσης και οι περιπτώσεις αντιμετώπισης των τρομοκρατικών ενεργειών, σεισμού, πυρκαγιάς και διαφόρων δολιοφθορών όπως και η ασφάλεια των επιβατών.

Σε δηλώσεις που έκανε ο νέος διευθυντής της Fraport Greece του αεροδρομίου Νίκος Δασκάλου, τόνισε πως το κυριότερο που πρέπει να κάνει η εταιρία είναι η εξασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών και για το λόγο αυτό πρώτα απ’ όλα έγιναν οι συμφωνίες με τα σώματα ασφαλείας, ιδιώτες και εθελοντές. Σημείωσε, επίσης, ότι την μεθεπόμενη εβδομάδα η εταιρία θα αναλάβει τη λειτουργία του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» ώστε ο χρόνος να συμπέσει με την έλευση των πρώτων τουριστών για το 2017. Παράλληλα με όλα αυτά προς το τέλος του καλοκαιριού θα αρχίσουν και οι εργασίες συντήρησης του αεροδρομίου, το οποίο όπως είπε βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με τα υπόλοιπα αεροδρόμια της Ελλάδας.