Επιμελητήριο Καβάλας: Δωρεάν κάρτες υγείας και «μουρμούρα» για τον Μουρμούρα

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με παράπονα για την επίσκεψη του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Με τέσσερα θέματα εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας. Μεταξύ των θεμάτων, η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο διακρατικό πρόγραμμα του δικτύου Black Sea, αλλά και η παροχή 150 δωρεάν καρτών υγείας από γνωστή εταιρία σε μέλη του Επιμελητηρίου. Ωστόσο η συνεδρίαση ξεκίνησε με παράπονα και ερωτήματα που έθεσε το μέλος της Διοίκησης Παύλος Ζησίμου προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άγγελο Τσατσούλη σχετικά με προηγούμενες αποφάσεις του ως προέδρου.

Παράπονα αλλά και ερωτηματικά σχετικά με την επίσκεψη Μουρμούρα

Συγκεκριμένα ο κ. Ζησίμου μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην επίσκεψη του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και Kαθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ιωάννη Α. Μουρμούρα στην Καβάλα, ρώτησε τον πρόεδρο ποιοι και με ποια κριτήρια προσκλήθηκαν από το Επιμελητήριο στο γεύμα που παρατέθηκε στο Ξενοδοχείο Lucy και γιατί προηγουμένως δεν ενημερώθηκε το σώμα για την πρόσκληση προς τον υποδιοικητή της ΤτΕ. Ο κ. Τσατσούλης αποκρίθηκε πως δεν χρειαζόταν άδεια για να τον καλέσει, καθώς αυτός πραγματοποιούσε επισκέψεις ανά την χώρα και θεώρησε καλό να προσκληθεί και στην Καβάλα. Όσο για το ποιοι καλέστηκαν στην συνάντηση, πήρε και πάλι την ευθύνη λέγοντας πως «μας ζήτησαν αν γίνεται στη συνάντηση να βρεθούν μεγάλες εταιρίες, με εξαγωγικό προσανατολισμό και με πολύ προσωπικό» και επελέγησαν οι 40 μεγαλύτερες επιχειρήσεις του Νομού. Στο ερώτημα δε γιατί δεν κλήθηκε το ΔΣ στη συνάντηση,  απάντησε πως αν προσκαλούνταν, θα χανόντουσαν 12-13 θέσεις από εταιρίες που έπρεπε να συμμετέχουν στη συνάντηση και πως ούτως ή άλλως ήταν δύσκολη η επιλογή ανάμεσα από 10.000 επιχειρήσεις.

Δωρεάν κάρτα υγείας για μέλη του Επιμελητηρίου

Εν συνεχεία, ο κ. Τσατσούλης ενημέρωσε το σώμα για την προσφορά μίας εταιρίας στα Επιμελητήρια όλης της Ελλάδας που χαρίζει 150 κάρτες υγείας για μέλη του Επιμελητηρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο πρόκειται για εκπτωτικές κάρτες για επισκέψεις σε γιατρούς, κλινικές και διαγνωστικά εργαστήρια,  ενώ πρότεινε να δοθούν σε ανασφάλιστα μέλη του Επιμελητηρίου, επαγγελματίες δηλαδή που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Το σώμα συμφώνησε με την πρόταση και ήδη υπάρχει μία πρώτη βάση δεδομένων για τους 320 ανασφάλιστους επαγγελματίες που είναι μέλη του Επιμελητηρίου.

Πρόταση για συμμετοχή σε πρόγραμμα του δικτύου Black Sea

Το έτερο ζήτημα που απασχόλησε το ΔΣ του Επιμελητηρίου ήταν η πρόταση που κατατέθηκε από το Πανεπιστήμιο του Γιάμπολ -που είναι Lead Partner- για να συμμετέχει το Επιμελητήριο Καβάλας σε νέο πρόγραμμα του δικτύου Black Sea το οποίο αφορά την αγροτική ανάπτυξη, μεταποίηση και προώθηση προϊόντων. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν ως εταίροι Επιμελητήρια από τη Βουλγαρία, την Τουρκία και τη Γεωργία, ενώ προβλέπεται να γίνουν 2 επιχειρηματικές συναντήσεις για τον αγροτικό και πρωτογενή τομέα στις χώρες-εταίρους Βουλγαρία, Ελλάδα και Τουρκία. Εάν το Επιμελητήριο Καβάλας συμμετέχει στο πρόγραμμα θα υπογράψει ως εταίρος με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες ένα μνημόνιο συνεργασίας με την προτάσεις τους, ενώ από τον προϋπολογισμό του προγράμματος το Επιμελητήριο μπορεί να απορροφήσει περί τις 30.000 ευρώ.