Μια δικαστική νίκη πιο… κοντά στο 1,5 εκ. ευρώ η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για το Εσκί Καπού

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καβάλας απέρριψε την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 την αίτηση ανακοπής του Οργανισμού Λιμένα επί της Διαταγής Πληρωμής υπέρ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Καβάλας-Ερωτηματικό για το αν θα ασκήσει έφεση ο ΟΛΚ

Μια ακόμα δικαστική «μάχη» κέρδισε την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ έναντι του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας για το ποσό της αποζημίωσης από την απαλλοτρίωση 74 στρεμμάτων του Εσκί Καπού στο λιμάνι Φίλιππος Β’.

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για την έκδοση Διαταγής Πληρωμής σε βάρος του ΟΛΚ ύψους 1,5 εκ. ευρώ ο ΟΛΚ κατέθεσε αίτηση ανακοπής της Διαταγής Πληρωμής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε.

Πριν φτάσει, δε, η υπόθεση στο Άρειο Πάγο, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είχε δικαιωθεί σε πρωτόδικο και δευτερόδικο επίπεδο, με όλα τα Δικαστήρια να κρίνουν αντιφατική την ενέργεια του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας να μειώσει τη χερσαία ζώνη του λιμανιού από τα 74 στρέμματα που υπολογίστηκαν τελικά για την αποζημίωση στα 18 για προφανείς λόγους, προκειμένου να περιορίσει το ποσό της αποζημίωσης.

Η αίτηση ανακοπής του ΟΛΚ εκδικάστηκε στις 16 Νοεμβρίου 2016 και η απόφαση εκδόθηκε την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017. Ωστόσο ο ΟΛΚ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση επί της απορριπτικής για το αίτημά του απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καβάλας.

Να σημειωθεί ότι νομική σύμβουλος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είχε οριστεί από τον τ. δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή η καβαλιώτισσα δικηγόρος Παρασκευή Θανόγλου-Καρκαλέτσου η οποία χειρίζεται την υπόθεση μέχρι και σήμερα.