Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Καβάλας: Παράπονα για την ανεπάρκεια στη λειτουργία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας

Οι κτηνοτρόφοι καταγγέλουν την υποστελέχωση της Υπηρεσίας και ειδικά την κατάσταση που επικρατεί στη Θάσο, η οποία δεν διαθέτει κανέναν δημόσιο κτηνίατρο

Την ανεπάρκεια στη λειτουργία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Νομού Καβάλας λόγω υποστελέχωσης επισημαίνουν τα μέλη του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Μάλιστα με ανακοίνωσή τους, σημειώνουν ότι η Υπηρεσία στελεχώνεται αυτή τη στιγμή από μόλις 3 κτηνοτρόφους, ενώ στο νησί της Θάσου δεν υπάρχει κανένας, απευθύνοντας, παράλληλα, έκκληση στους αρμόδιους φορείς, ήτοι στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και στο ΥΠΑΑΤ, να επιληφθούν του θέματος, το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στους ίδιους αλλά κατ’ επέκταση και στην αγορά. Δηλώνουν, επίσης, ότι μέχρι στιγμή δεν έχει υπάρξει απάντηση στο αίτημά τους.

Παράλληλα, προτείνουν και μια… έτοιμη λύση: «Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κανένα γραφείο υπουργού, βουλευτή και Περιφερειάρχη υποστελεχωμένο, η λύση είναι μια: Κάντε το όπως και στα γραφεία σας»…

Η ανακοίνωση των κτηνοτρόφων

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία Νομού Καβάλας στελεχώνεται σήμερα από 3 κτηνιάτρους εκ των οποίων ο ένας είναι σε αναρρωτική άδεια και ενδέχεται να μην επιστρέψει ποτέ στην υπηρεσία. Σημειωτέον ότι το νησί της Θάσου, το οποίο ανήκει στην Κτηνιατρική Υπηρεσία του νομού, δεν διαθέτει κανέναν δημόσιο κτηνίατρο. Η εξυπηρέτηση και ο έλεγχος των κτηνοτρόφων από την υπηρεσία είναι πλημμελής. Ο Νομός Καβάλας διαθέτει δύο σφαγεία, ιχθυόσκαλα, τελωνείο, λιμάνι που είναι η πύλη εξαγωγής ζώντων ζώων στη Βόρεια Ελλάδα, εκατοντάδες κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες, επιχειρήσεις μεταποίησης και πώλησης των ζωικών προϊόντων που υπόκεινται στον έλεγχο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας. Επίσης η Κτηνιατρική Υπηρεσία έχει τον έλεγχο κάθε είδους ζώου που βρίσκεται στο Νομό Καβάλας.

Ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Νομού Καβάλας από το 2010 θέτει το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Νομού σε κάθε ευκαιρία και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και στο ΥΠΑΑΤ. Φωνή βοώντος εν τα ερήμω. Καμία πρόοδος, καμία βελτίωση, τίποτα…

Μεγάλες κουβέντες από τους υπουργούς, υποσχέσεις από τους βουλευτές και τους Περιφερειάρχες και στο τέλος το αποτέλεσμα είναι μηδενικό.

Κύριοι από όποιο φορέα κι αν προέρχεστε και ενδιαφέρεστε ή είστε αρμόδιοι για τη στελέχωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Νομού Καβάλας, επιτέλους ενεργοποιηθείτε. Ζητάμε την άμεση στελέχωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Νομού αρχικά τουλάχιστον με 3 επιπλέον κτηνιάτρους. Βρείτε εσείς τον τρόπο. Προσλάβετε νέους, μετατάξτε από άλλες υπηρεσίες που έχουν κτηνιάτρους, όπως το Κτηνιατρικό Εργαστήριο στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα που διαθέτει 5 κτηνιάτρους ή από όποια άλλη υπηρεσία θέλετε.

Επειδή μέχρι σήμερα με τη μικρή μας εμπειρία δεν έχουμε δει κανένα γραφείο υπουργού, βουλευτή και Περιφερειάρχη υποστελεχωμένο, η λύση είναι μια: Κάντε το όπως και στα γραφεία σας.