Χρήστος Μποσμπότης: «Κόσμημα» οι Αμμόλοφοι που θα πρέπει να το διατηρήσουμε και, γιατί όχι, να το βελτιώσουμε

Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Παγγαίου με αφορμή την εκμίσθωση 6 από τα 7 beach bars της περιοχής - Στις 26 Απριλίου η τελευταία δημοπρασία

Χωρίς προβλήματα ή… «παρατράγουδα» ολοκληρώθηκε φέτος η δημοπράτηση των beach bars στις παραλίες των Αμμολόφων. Από τις επτά (7) θέσεις που «βγήκαν» σε δημοπρασία, εκμισθώθηκαν τελικά τα έξι (6), έναντι τιμήματος 23.000 ευρώ για το κάθε ένα. Το έβδομο beach bar θα δημοπρατηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 και όλα τα συμβόλαια αφορούν στην περίοδο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης σημειώνει ότι για πρώτη φορά όλα έγιναν όπως έπρεπε και στην ώρα τους. «Όλα πήγαν καλά, με ησυχία και τάξη, όπως ακριβώς προβλέπονταν. Ελπίζουμε ότι φέτος θα αντικρύσουμε μία νέα κατάσταση στους Αμμολόφους, πολύ πιο σωστή από προηγούμενες χρονιές».

Το τίμημα ορίστηκε 23.000 ευρώ για τον χώρο των 120 τετραγωνικών όπου θα στηθεί το κάθε κατάστημα. Από εκεί και πέρα, το κάθε κατάστημα θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον χώρο μπροστά στον αιγιαλό για τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες, όπου όμως θα ισχύει άλλο τίμημα. Μέχρι πρότινος η τιμή ήταν 30 ευρώ το τετραγωνικό, επί 500 τμ που δικαιούται το κάθε κατάστημα, δηλαδή 15.000 ευρώ. Το παραπάνω ποσό ίσως να μειωθεί λίγο. Είναι θέματα τα οποία θα εξετάσουν στη συνέχεια. Από εκεί και πέρα, θα υπάρχει νόμιμη ηλεκτροδότηση και υδροδότηση.

«Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι οι δικοί μας επιχειρηματίες  είναι από τους καλύτερους σε όλη την ελληνική επικράτεια. Καθημερινά  φροντίζουν για την καθαριότητα των ακτών, των τουαλετών και γενικά όλων των χώρων υγιεινής. Πιστεύω, ότι στο εξής η κατάσταση θα είναι ακόμη καλύτερη, συν το ότι και οι υπηρεσίες θα είναι πιο φθηνές. Οι Αμμόλοφοι είναι από τις ελάχιστες παραλίες όπου δεν χρεώνονται οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες».

«Πραγματικά, οι παραλίες των Αμμολόφων είναι ένα κόσμημα για την περιοχή μας, το οποίο πρέπει να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε. Φυσικά, θα υπάρχουν και ελεύθεροι χώροι για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιούν τις παροχές των beach bars, όπως κάναμε τα παλιά χρόνια. Οι επισκέπτες μας δεν είναι μόνο από Καβάλα, Δράμα και Σέρρες. Με την Εγνατία παρατηρείται αύξηση επισκεπτών από την Θεσσαλονίκη, πέραν των βόριων γειτόνων μας, όπως οι Βούλγαροι, που διοργανώνουν ακόμη και ημερήσιες εκδρομές. Τα πράγματα φέτος είναι πολύ ενθαρρυντικά».

Ο κ. Μποσμπότης εκφράζει τη βεβαιότητα πως όλα θα λειτουργήσουν άψογα, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Βέβαια το οδικό δίκτυο δεν είναι και τόσο καλό, μιας και πρόκειται για αγροτικούς δρόμους. Από την πλευρά  της διοίκησης  καταβάλλονται προσπάθειες ασφαλτόστρωσης κάποιων σημείων  με λακκούβες, καθώς τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο.

Πηγή: Εφημερίδα Νέα Εγνατία