Κοινό «μέτωπο» Εμπορικού Συλλόγου και ΟΕΒΕ Καβάλας κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές

Ανακοίνωση καλεί τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν τον «θάνατο της μικρής επιχείρησης»

Με φόντο την «είδηση» ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης της χώρας μας με τους δανειστές μπαίνει και πάλι το ενδεχόμενο τα εμπορικά καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά κάθε Κυριακή του χρόνου, ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Καβάλας τονίζουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο.

Οι δύο φορείς καλούν τους βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν ένα τέτοιο μέτρο που «θα εξαφανίσει τη μικρή επιχείρηση», υπενθυμίζοντάς τους παράλληλα την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε το «άνοιγμα» των καταστημάτων τις Κυριακές, ως αντισυνταγματικό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ανακοίνωσης Εμπορικού Συλλόγου-ΟΕΒΕ Καβάλας.

ΟΧΙ στον θάνατο των καταστημάτων μας

«Επτά χρόνια τώρα έχουμε κουραστεί να απαντάμε στο αν η ανοιχτή αγορά τις Κυριακές θα φέρει ανάπτυξη και θα βοηθήσει τον τζίρο των καταστημάτων. Επτά χρόνια τώρα μπαίνει το θέμα την τελευταία στιγμή, ως απαιτούμενο για να κλείσει η διαπραγμάτευση.
Δηλώνουμε ακόμη μια φορά, πως ζώντας το μέτρο των 7 Κυριακών στην πράξη, δικαιωθήκαμε. Ο τζίρος μας ειδικά τα 2 τελευταία χρόνια έχει φτάσει στον πάτο.
Καλούμε τους βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να ορθώσουν επιτέλους το ανάστημα τους και να μην στηρίξουν τα χιλιάδες λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Να πουν ΟΧΙ στον θάνατο των καταστημάτων μας, ενισχύοντας την λειτουργία των πολυκαταστημάτων.
Καλούμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να θυμηθούν το σύνθημα “Ποτέ την Κυριακή” με το οποίο διεκδικήσαν την ψήφο μας.
Καλούμε τους πολίτες να μην ενισχύουν την κατανάλωση την Κυριακή, να μην συμμετέχουν στην κοροϊδία τους από τα πολυκαταστήματα με τα δήθεν προϊόντα ευκαιρίας που μεταδίδονται από τα μέσα επικοινωνίας.
Η αγορά για να λειτουργήσει θέλει ασφάλεια, ειρήνη, σταθερό οικονομικό περιβάλλον ,ανάπτυξη. Αφήστε ήσυχη την επιχειρηματικότητα να ανθίσει, μειώστε την φορολογία που στραγγαλίζει τα Ελληνικά νοικοκυριά, αφήστε τους διορισμούς που επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος, δημιουργήστε ένα σύγχρονο κράτος χωρίς  γραφειοκρατία, επιστρέψτε στον ιδιωτικό τομέα όσα του χρωστάτε. Με τον κρατισμό και την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα ο τόπος δεν θα προχωρήσει.
Εξαφανίζετε την μικρή επιχείρηση, την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας.
Σας θυμίζουμε την απόφαση 100/2017 της Ολομελείας του Συμβούλιου της Επικρατείας που έλυσε το θέμα δια παντός».

In this article