Καταγγελία του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας για απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης

Συνεχίζεται η «κόντρα» μεταξύ του ΠΑΜΕ και του ΕΥΚ Καβάλας στον απόηχο των επεισοδιακών εκλογών στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χρυσούπολης και Επαρχίας Νέστου

Σε συνέχεια των καταγγελιών του ΠΑΜΕ σχετικά με τις εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χρυσούπολης και Επαρχίας Νέστου, όπου έκανε λόγο για ωμή παρέμβαση στις εκλογές των Σωματείου, αλλά και για βίαιη απομάκρυνση συνδικαλιστών από τους «καρχαρίες» της πλειοψηφίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας, έρχεται και νέα καταγγελία, αυτή τη φορά από το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, κάνει λόγο για μια πρωτοφανή απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης σε εργασιακό χώρο.

Θυμίζουμε ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας είχε αντιπαρέλθει των καταγγελιών του ΠΑΜΕ και έκανε λόγο για «ψευτιές» και «συκοφαντίες», «γραφικότητες» και «κομματισμό» (διαβάστε αυτούσια την καταγγελία της Γραμματείας Καβάλας του ΠΑΜΕ όπως και την απάντηση της διοίκησης του ΕΥΚ εδώ).

Η καταγγελία του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας

Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας καταγγέλλει και καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν ο πρόεδρος του Σωματείου μας και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας, εκλεγμένοι στο ΔΣ του ΕΥΚ Καβάλας με την «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» (που στηρίζει το ΠΑΜΕ), την ώρα που παρακολουθούσαν τις εκλογές του σωματείου-«φαντάσματος» Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χρυσούπολης και Επαρχίας Νέστου.

Σωματείο-όπως και η πλειοψηφία αυτών που στηρίζουν την παράταξη της ΠΑΣΚΕ στο ΕΥΚ Ν. Καβάλας-που η μοναδική του έγνοια είναι να κάνει εκλογές σε συνεργασία με τους εργοδότες και μόνο για τα συμφέροντα των εργοδοτών και όχι των εργαζομένων, από ό,τι αποδεικνύει και η ανυπαρξία της δράσης του άλλα και τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στις 25 και 26 του Απρίλη 2017 στα συσκευαστήρια της περιοχής του Νέστου. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η από κοινού (Σωματείο-ΕΥΚ-Εργοδοσία) εχθρική και απειλητική τους στάση απέναντι στους συναδέλφους-συνδικαλιστές να ασκήσουν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.

Γι’ αυτό είναι κάτι παραπάνω από ανάγκη το απόστημα του Εργοδοτικού Συνδικαλισμού να σπάσει. Τα Ταξικά Συνδικάτα έχουμε καθήκον και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να ξεμπερδέψουν οι εργαζόμενοι μια και καλή από αυτόν, για να σταματήσει η μυρωδιά του σάπιου που αναβλύζει. Είναι χρέος μας να εντείνουμε την προσπάθεια για ένα κίνημα αντεπίθεσης για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Ένα κίνημα απαλλαγμένο από τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς μηχανισμούς του μεγάλου κεφαλαίου και της εργοδοσίας.

Το κυριότερο όμως είναι η προσπάθεια που έγινε με το χείριστο τρόπο από την εργοδοσία που ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά , για να παρεμποδιστεί η συνδικαλιστική δράση και ελευθερίες, μέσα στους χώρους δουλειάς. Δικαίωμα που κατακτήθηκε μετά από πολλούς και δύσκολους αγώνες και έρχεται να βάλει στο τραπέζι του Προκρούστη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το επόμενο πακέτο αντεργατικών μέτρων που ετοιμάζει, με σκοπό να επιβάλλει σιγή ιχθύος στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιφυλάσσουν. Πρέπει πάση θυσία να βρει απέναντί της την οργανωμένη αντίσταση όλων των εργαζομένων, όλων των σωματείων και συνδικαλιστών που τιμούν το λόγο ύπαρξής τους.

Εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά στην εργοδοσία και τα τσιράκια της ότι η προσπάθεια απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης μέσα στους χώρους δουλειάς δε θα περάσει!